Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Gemeente West Betuwe feliciteert Fabio Jakobsen

  •   596 keer gelezen

GELDERMALSEN • Fabio Jakobsen nam donderdag de felicitaties van het college van B&W in gemeente West Betuwe in ontvangst voor zijn winst bij het Nederlands kampioenschap op de weg. De wethouders en burgemeester spraken uitvoerig met de sporter over het wielrennen en zijn toekomst als professioneel wielrenner. Ook ontving hij een presentje in de vorm van een bloemetje en een speciaal ontworpen glazen appel.  

Het college was erg te spreken over zijn resultaat: "Een bijzondere prestatie, we zijn erg trots op je. Je bent een voorbeeld voor velen in onze samenleving. Niet alleen in de gemeente, maar in heel Nederland. We wensen je veel succes in je verdere wielercarrière en we blijven je op de voet volgen. Na het winnen van een Touretappe zien we je graag nog eens terug."

Ondanks de lovende woorden staat Fabio nog altijd met beide benen op de grond: "Ik ben erg blij met de kampioenstrui. Die draag ik met trots. Daar heb ik hard voor gewerkt, maar het belangrijkste zijn het team en de organisatie achter de schermen. We doen dit met elkaar. Net als mijn rood-wit-blauwe wielershirt krijgt dit unieke cadeau van de gemeente West Betuwe een mooie plek in huis."

Toekomst
De pas 22-jarige wielrenner heeft al veel bereikt. Hij begon op jonge leeftijd met fietsen. Zijn eerste 'wedstrijd' was de Dikke Banden Race in Rhenoy. Daar is het voor hem allemaal begonnen. Sinds twee jaar rijdt hij bij het Belgische Quick-Step Cycling Team. Dit jaar start hij in de Vuelta a España.

Fabio Jakobsen: "De Ronde van Spanje wordt mijn eerste grote ronde. Ik hoop dat ik het 3 weken vol kan houden. Als het meezit start ik volgend jaar graag in de Tour de France. Dat is het hoogste niveau in onze sport. Het is nog even afwachten, maar tot die tijd blijf ik hard doortrainen op de dijken in West Betuwe."

Voor de jonge sporters had hij nog een belangrijke tip: "Doe vooral waar je plezier in hebt, dan hoef je nooit écht te werken. Het succes komt vanzelf!"


---------------------------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT---------------------------------------------------------------

Op de foto v.l.n.r.: Wethouder Rutger van Stappershoef, Fabio Jakobsen, loco-burgemeester Ton van Maanen en wethouder Ed Goossens. 
 

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }