Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De Leerdamse dodenherdenking in 2017.
• De Leerdamse dodenherdenking in 2017. (Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Groep 8 van De Sterrenkijker helpt bij Leerdamse dodenherdenking

  •   203 keer gelezen

LEERDAM • Leerlingen van groep 8 van De Sterrenkijker uit Leerdam helpen dit jaar bij de voorbereidingen voor de dodenherdenking.

De kinderen krijgen maandag een gastles van burgemeester Jan Pieter Pieter, die met hen het gesprek aangaat over vrijheid en herdenken.

Wethouder Tirtsa Kamstra gaat vervolgens maandag 1 april met de leerlingen van de school naar de Stationsweg om het monument en het plantsoen er omheen schoon te maken.

De leerlingen helpen tijdens de dodenherdenking op zaterdag 4 mei bij het oplaten van de duiven, het aansteken van de Fioolefakkel en ze leggen een krans bij het monument. Vervolgens dragen zij de fakkel over aan leerlingen van groep 7 van de Julianaschool.

In Leerdam is het al jaren een gewoonte dat de jeugd actief betrokken wordt bij de dodenherdenking in de kern. Leerlingen vanuit het basisonderwijs helpen op diverse manieren mee en leerlingen van de middelbare school dragen gedichten voor. Ieder jaar wordt een andere basisschool uit Leerdam benaderd om mee te helpen met de voorbereidingen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK