Logo hetkontakt.nl/leerdam

Regels verdeling leefbaarheidsbudget in West Betuwe nu helder

  •   167 keer gelezen

WEST BETUWE • Het college B&W van West Betuwe heeft de spelregels voor het toekennen van het leefbaarheidsbudget in 2019 vastgesteld. Er is 180.000 euro beschikbaar voor de 26 dorpen in de gemeente. Dit betekent per dorp een bedrag van 6.900 euro.

Het leefbaarheidsbudget is bedoeld voor initiatieven die gericht zijn op het bevorderen van de leefbaarheid of de sociale cohesie in een dorp. Inwoners dragen zelf bij aan het initiatief. Ook geldt dat de activiteit toegankelijk is voor alle inwoners van het dorp. Iedereen die een groep inwoners van de gemeente West Betuwe vertegenwoordigt en verenigingen/stichtingen in de gemeente kunnen een aanvraag indienen. Verantwoordelijk wethouder Rutger van Stappershoef: "Ik ben blij dat we deze regeling voor het jaar 2019 nu snel kunnen invoeren. Dat was ook een wens vanuit de gemeenteraad. Zo kunnen we dit jaar zoveel mogelijk initiatieven stimuleren en realiseren."

Er zijn dit jaar weinig regels, zodat er veel vrijheid bij de inwoners blijft. De gemeente vraagt aan initiatiefnemer(s) ook een eigen bijdrage. Dit kan zijn in de vorm van geld, vrijwilligerswerk of materialen, zodat inwoners zelf actief bijdragen aan het initiatief. Verder moet het initiatief draagvlak hebben onder de inwoners. Aan het einde van 2019 volgt een evaluatie van het leefbaarheidsbudget en de spelregels.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }