Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto

Nieuw: kookclub De Krakeling in Heukelum

  •   293 keer gelezen

HEUKELUM • Een aantal enthousiaste vrijwilligers van Heukelum Aktief zijn samen Welzijn West Betuwe bezig met het opstarten van een kookclub in Heukelum. Kinderen, die zich hiervoor aanmelden, kunnen op vrijdag 18 januari voor het eerst koken bij kookclub De Krakeling.

De kookclub komt voort uit de eerder georganiseerde cursus 'Dat SMAAKT!', dit was een gezamenlijk project van Welzijn West Betuwe en Lionsclub Rivierenland. Tijdens vier lessen na schooltijd gingen kinderen uit groep 5 tot en met 8 aan de slag met lekkere, gezonde voeding door middel van diverse spellen en het koken van recepten. Op deze manier kregen kinderen voorlichting over gezonde voeding en werden zij zich bewuster van hun eigen voedingspatroon.

Dit was een groot succes. Vanwege de enthousiaste reacties en het belang van voorlichting over goede voeding, zijn de voorbereidingen in gang gezet voor het opzetten van een heuse, meer permanente kookclub. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar kunnen deelnemen aan deze club, genaamd De Krakeling. Op iedere vierde vrijdag van de maand zullen de jonge koks na schooltijd in dorpshuis De Krakeling bij elkaar komen om onder begeleiding te koken voor zichzelf of voor een bepaalde doelgroep. Deelname kost 5 euro per keer. Opgeven kan hier. De leiding is nu in handen van Welzijn West Betuwe én Heukelum Aktief, maar uiteindelijk gaat Heukelum Aktief de kookclub zelfstandig runnen.

Tijdens de eerste eetavond op vrijdag 18 januari staat Hollandse pot centraal. Er wordt een avondvullend programma georganiseerd voor gasten, vanaf 18:00 uur zijn deze eters welkom. Zij betalen 2,50 euro en krijgen een eerste drankje gratis. De kinderen van kookclub De Krakeling maken deze avond echte Hollandse stampotten en aansluitend zijn er oud-Hollandse spellen. Aanmelden voor de avond kan op de website van Welzijn West Betuwe.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK