Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De Hope 4 Life Ontbijtrun vorig jaar.
• De Hope 4 Life Ontbijtrun vorig jaar. (Foto: aangeleverd)

Binnenkort zesde editie Hope 4 Life Ontbijtrunin Deil

  •   180 keer gelezen

DEIL • De Hope 4 Life Ontbijtrun beleeft zondag 20 januari haar zesde editie. Het startschot klinkt om 09:00 uur. Diverse sponsoren uit de regio zorgen er wederom voor dat er na afloop voor de deelnemers een lekker ontbijt klaar staat.

Samen met een groep van circa 30 vrijwilligers, is Mathieu Goedhart dit jaar weer een van de organisatoren van het sportieve evenement. Hij weet als geen ander hoe ontzettend belangrijk geld voor onderzoek is. Mathieu Goedhart: "Vorig jaar hadden we een record aantal deelnemers van ruim 350 en haalden we een prachtig bedrag op. We hopen uiteraard dat we dit ook dit jaar kunnen evenaren. Uiteraard staat het goede doel centraal. Sinds 2017 neem ik zitting in de patiëntenadviescommissie van KWF Kankerbestrijding. Vanuit deze rol zie ik belangrijke onderzoeken voorbij komen om kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte te maken. Hier is veel geld voor nodig. Iedere euro die deze ochtend wordt opgehaald, gaat naar kankeronderzoek."

Goede vriend en mede organisator Stefan Uebersezig gaat dit jaar samen met zijn gezin deelnemen aan Alpe d'HuZes waarmee geld wordt ingezameld voor KWF. Een deel van de opbrengst van de Hope 4 Life Ontbijtrun 2019 gaat hier naartoe. Het andere deel gaat rechtstreeks naar onderzoek dat gedaan wordt bij het Radboud UMC. Het ziekenhuis waar Mathieu zelf onder behandeling is. 

Vanaf 08:15 uur kunnen deelnemers zich bij de gasterij De Os & het Paard aan de Deilsedijk 73-75 in Deil inschrijven voor 5 of 10 kilometer hardlopen. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. De opbrengst van de Hope 4 Life Ontbijtrun gaat naar kankeronderzoek. Inschrijven kan op zondag 20 januari op locatie, vooraf aanmelden kan via Facebook, maar is niet verplicht. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK