Afbeelding
IM

Led verlichting steeds populairder onder huishoudens

Algemeen 152 keer gelezen

In 2014 werd er voor het eerst meer led verlichting verkocht dan spaarlampen. De led verlichting groeit enorm in populariteit onder huishoudens maar ook op de bedrijfsmarkt. Dit kan verklaard worden doordat er steeds meer mensen bewuster bezig zijn met het milieu. Men vind het leveren van een actieve bijdrage aan een gezondere leefomgeving belangrijk en houdt zicht daarom bezig met energiebesparende maatregelen zoals led verlichting. Een andere rede om over te stappen naar het gebruik van led verlichting is het drastisch dalen van de energierekening. Led verlichting is goed voor de portemonnee.

Investeren in Led verlichting loont
Niet ieder huishouden vervangt direct alle led verlichting in huis, maar zodra er een lamp kapot gaat wordt deze in bijna alle gevallen vervangen door de duurzame ledverlichting. Het investeren in ledverlichting is een relatief goedkope maatregel en is daardoor populairder dan andere energiebesparende aanpassingen zoals het aanbrengen van isolatie, een nieuwe ketel plaatsen of zonnepanelen leggen.

De mogelijkheden van led verlichting worden steeds uitgebreider
Nu de technische mogelijkheden van led verlichting steeds geavanceerder worden en het ook qua lichtkleuren kan concurreren met de ouderwetse spaarlampen, groeit de aandacht voor led verlichting nog harder. Het idee dat led verlichting duur is en koud licht verspreid, is al lang niet meer van toepassing.

De tijd dat u voor led verlichting diep in de buidel diende te tasten is door de marktwerking en technische ontwikkeling verleden tijd. Led verlichting is er in zeer veel diverse varianten verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor led verlichting waarbij u zelf de kleur bepaald. Of voor led verlichting met een ingebouwd filter. Een andere mogelijkheid is dimbare led verlichting.

Kwaliteit van led verlichting kan verschillen
Zodra u tot aanschaf van led verlichting overgaat is het verstandig om u te verdiepen in de verschillende merken die led verlichting verkopen. Er is namelijk nogal wat kwaliteitsverschil. Een goedkopere led verlichting is niet altijd goedkoper. Dat komt omdat de levensduur van zo'n goedkopere led verlichting meestal ook korter is.

Koop daarom led verlichting van de betere merken zodat u gegarandeerd kwaliteit koopt en waar heeft voor uw geld. Dit kan led verlichting zijn van Philips, OSRAM, Paulmann, LIghtMe of Segula. Al deze topmerken zijn verkrijgbaar bij Conrad.nl Conrad.nl verkoopt daarnaast ook kwalitatief zeer goede eigen merken led verlichting zoals Renkforce, Basetech en Sygonix. Qua kwaliteit doen deze eigen merken niet onder voor de A-merken, maar bent u wel een stuk goedkoper uit.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto botst tegen boom op Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan in Vianen 112 11 uur geleden
Afbeelding
Stroomstoring in Meerkerk en Noordeloos: 564 huishoudens zonder stroom Nieuws 6 mei, 14:24
• Burgemeester Sjors Fröhlich (vooraan met grijze jas en ambtsketen) gaf op 4 mei een toespraak.
4 mei-toespraak burgemeester Sjors Fröhlich: 'Besef dat we in vrijheid mogen leven steeds groter' Nieuws 6 mei, 11:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden