• Het beoogde terrein was nogal verwaarloosd.
• Het beoogde terrein was nogal verwaarloosd. Foto: aangeleverd

Gellicum kan picknicken aan de Linge

Algemeen 533 keer gelezen

GELLICUM • Met hulp van de machinerie van loon- en grondverzetbedrijf Voskuilen heeft een groep Gellicummers zaterdag een picknickweide aan de Linge gerealiseerd. Op initiatief van de dorpelingen.

Er werd zaterdag driftig gekapt en gesnoeid aan de rivier. Enkele bomen mochten blijven staan om te zorgen voor schaduw en om het geluid van passerende auto's tegen te gaan. Het stukje grond is eigenlijk eigendom van Waterschap Rivierenland, maar was nogal verwaarloosd. Het had zich ontpopt tot een dumpplaats voor tuinafval.

Een groepje inwoners van Gellicum toog naar het waterschap en kreeg toestemming om het bosje om te mogen vormen tot picknickweide. Ook kreeg het dorp voor het verwezenlijken van dit doel een financiële bijdrage van de gemeente.

Gesterkt door goed belegde broodjes van Toon Staarink en koffie van Ben van den Berk werd de klus afgelopen weekend in een dag geklaard. Zodra volgend jaar de buitentemperaturen weer stijgen kan Gellicum genieten van een mooie verkoelende plek aan de Linge. Gemeente Geldermalsen noemt dit opgetogen "een prachtig voorbeeld van eigen dorpsinitiatief".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden