Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ©123RF.COM

Feest bij jubilerend Huis ter Leede in Leerdam

  •   328 keer gelezen

LEERDAM • Woonzorgorganisatie Huis ter Leede staat donderdag 23 augustus op feestelijke wijze stil bij het feit dat precies 50 jaar geleden de stichtingsakte werd getekend.

In 1966 ontstond het plan voor een bejaardenhuis voor mensen met een protestants-christelijke achtergrond. Hiervoor werd samenwerking gezocht met kerken in Leerdam en omgeving. Vele hiervan zijn nog steeds zeer nauw betrokken bij Huis ter Leede. Uiteindelijke werd er op vrijdag 23 augustus 1968 een krabbel gezet onder de stichtingsakte, dit vond plaats bij notaris Okkens in Leerdam. De eerste paal ging pas 7 jaar later de grond in, in 1973. Onder toeziend oog van de toenmalige burgemeester Leo den Hollander.

In 1974 werd de eerste directeur, de heer Van 't Veer benoemd. In augustus van dat jaar maakten de dertig personeelsleden gezamenlijk het huis schoon en bewoonbaar in 4 weken. De eerste bewoners kwamen en in februari 1975 vond de officiële opening plaats door wederom burgemeester Den Hollander. Er werd toen een wandkleed onthuld - dat nog jaren in de gang heeft gehangen - met de tekst 'Dat Uw ogen open zijn over dit huis, dag en nacht'. Het kleed is nu vervangen door een lichtbak. In 1988 nam directeur Dick van Hemert het stokje over en op dit moment is Kees Schetters alweer enkele jaren directeur van Huis ter Leede.

Het Leerdamse verzorgingstehuis viert haar oprichting 50 jaar geleden met een feestelijke bijeenkomst op donderdag 23 augustus. Er is dan een feestelijke bijeenkomst voor alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers in restaurant De Boulevard. 's Avonds is er een reünie voor medewerkers en oud-medewerkers. En dan pakt Huis ter Leede begint oktober nog eens uit met een feestweek voor bewoners, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en mensen uit de wijk.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK