Logo hetkontakt.nl/leerdam

'Zomer in Gelderland' doet Vuren aan

  •   297 keer gelezen

VUREN • Omroep Gelderland doet woensdag 15 augustus met het programma 'Zomer in Gelderland' het dorp Vuren aan. Op het terrein waar basisschool De Vuurvlinder stond, zijn de hele dag activiteiten. Hoogtepunt natuurlijk is de spelshow waarin een team Vurenaren een gooi doen naar de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'. En: een mooi geldbedrag voor de aanleg van een pannaveldje.

De uitzending in Vuren begint op woensdag 15 augustus al vroeg op de radio van Omroep Gelderland. De live uitzending op televisie begint om 18:00 uur. Het team van Vurenaren bestaat uit: Nancy de Leeuw en Sandra Aantjes (oranjevereniging Juliana) Karla van Heumen (gymnastiekvereniging ODI), Bert Jan van de Beek (supermarkt SPAR) Casper Valen (vv Vuren) John van Nieuwaal (jeugdhonk De Halte) Jenno van Ekeren (makelaar) Elles Sprenger (kantinedame van vv Vuren), Inaz Tamimi (Ontmoet & Proef Vuren) en Henry Wessels (entertainer).

's Ochtends hoort dit team wat hun grote opdracht is. Ze hebben vervolgens de hele dag om die taak voor te bereiden. In de uitzending op televisie is vervolgens te zien wat ze ervan gemaakt hebben. Soms gaat het om iets namaken, soms iets uitvoeren of presenteren. Maar het heeft altijd te maken met het dorp. Al een paar weken is het Vurense team bezig om iedereen te enthousiasmeren die dus niet op vakantie is en die dag een handje kan helpen.

Het team kan ook de hele dag door punten verzamelen en daarmee uiteindelijk een geldbedrag in de wacht slepen. Dit moet dan wel weer besteed worden aan het dorp. Het team inwoners heeft besloten om dit te reserveren voor de aanleg van een pannaveldje in Vuren. Wellicht met de mogelijkheid om dit veldje onder water te zetten in de winter om daar op te kunnen schaatsen. Punten zijn te winnen door kleine opdrachten te doen. Zo moeten er bijvoorbeeld minimaal driehonderd toeschouwers zijn. Er moet ook een optocht van twee minuten gerealiseerd worden. Bovendien heeft Omroep Gelderland een zoekopdracht door het dorp uitgezet.

De uitzending wordt afgesloten door het zingen van het lied van 'Zomer in Gelderland'. Ieder dorp dat meedoet, mag dit op eigen wijze doen. Dus Vuren heeft hiervoor streekgenoten Saskia en Serge gestrikt. Stemmen op Vuren – wat ook weer geld oplevert voor het dorp – kan als via de app van Omroep Gelderland. Op de opnamedag op woensdag 15 augustus is iedereen welkom vanaf 09:30 uur. Ook bewoners van omliggende dorpen natuurlijk.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK