Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Peter Abbel is masseur tijdens de 10e editie van Tour for Life.
• Peter Abbel is masseur tijdens de 10e editie van Tour for Life. (Foto: Dick Aanen)

Aan de bak als masseur bij Tour for Life

  •   592 keer gelezen

LEERDAM • Peter Abbel uit Leerdam wordt eind augustus ingezet als professioneel sportverzorger/masseur tijdens de 1300 kilometer lange Tour for Life.

Tour for Life is een sponsortocht van het Daniel den Hoedfonds. De start is op 26 augustus in het Italiaanse Bardonecchia. De tweehonderd deelnemers fietsen in acht dagen terug naar huis: een afstand van 1300 kilometer, waaronder 19.000 hoogtemeters.

Elke dag overbruggen de fanatieke wieleramateurs afstanden tussen de 150 en 180 kilometer Ze beklimmen wereldberoemde cols uit de Tour de France met adembenemende stijgingspercentages en vergezichten. De routes gaan verder langs idyllische Franse dorpjes, glooiende landschappen. Ook zijn nog enkele venijnige kuitenbijters in de Waalse Ardennen in het routeschema opgenomen. De finish staat gepland op 2 september in het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard.

Bikkels
De deelnemers aan deze tocht zijn echte bikkels, zegt Peter Abbel. "Je kunt hier alleen aan meedoen als je hebt aangetoond een geoefende wielrenner te zijn", zegt Abbel.

Naast het inschrijfgeld van 500 euro, moet iedere deelnemer minstens 1500 euro aan sponsorgeld bij elkaar sprokkelen. Het Daniel den Hoed fonds gebruikt het geld voor succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut. Het onderzoek is gericht op personalized medicine, een hoopgevende methodiek waarbij de nadruk ligt op een persoonsgerichte, effectieve behandeling.

Trots
Peter Abbel (48) is maar wat trots dat hij is geselecteerd om de wielerbikkels bij te staan als sportverzorger en masseur. Hij werkt bij Thermen Soesterberg als masseur voor twee tot drie dagen. Daarnaast is hij operator bij Friesland Campina. In de overige uren is hij druk met een eigen startende massagepraktijk: Peters Massage Praktijk. "Na 150 kilometer over de bergen is het heerlijk om een massage te krijgen. De ene sporter heeft vooral last van z'n hamstrings, een andere weer van z'n quadriceps. Maar als je een dag aan het klimmen bent en voorovergebogen zit, wordt ook je rug behoorlijk belast."

Peter masseert in Soesterberg ook regelmatig sporters, ook zeer geoefende wedstrijdsporters. Hij vindt Tour for Life een fantastische kans om (nog) meer ervaring op te doen. "Het is heel eervol dat ik hiervoor uitgekozen ben. Dat komt misschien ook door m'n website, waar ik veel aandacht aan besteed heb."

Website
De website is ook de eerste aanzet voor het opzetten van z'n eigen praktijk. "Ik werk nu nog vaak bij de mensen thuis. Dat heeft veel voordelen, maar het is ook fijn om op termijn een eigen praktijkruimte te hebben."

Meer informatie: www.tourforlife.nl of www.petersmassagepraktijk.nl

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK