Logo hetkontakt.nl/leerdam

Drietal gepakt na babbeltruc in Vuren

  •   417 keer gelezen

VUREN • De politie heeft drie personen aangehouden, nadat een bewoner van Vuren slachtoffer was geworden van een babbeltruc.

Op een dinsdag begin juli werd omstreeks 17:30 uur aangebeld bij een woning aan de Mildijk in Vuren. Een vrouw die gebrekkig Nederlands sprak probeerde met een smoesje binnen te komen. De vrouw werd binnengelaten. Na een aantal minuten heeft zij de woning weer verlaten.

Afgeleid
Toen het slachtoffer op de eerste verdieping spullen wilde opbergen, zag zij een aantal kasten en lades openstaan. Kennelijk was er nog iemand in de woning geweest, terwijl het slachtoffer werd afgeleid.

Toevallig hadden twee agenten - in hun privétijd - een aantal verdachte personen in Vuren zien lopen. Zo'n 10 minuten later zagen zij dezelfde personen ineens hard wegrennen. Omdat de agenten dit niet vertrouwden en omdat de verdachten in een voertuig in de richting van Gorinchem wegvluchtten, hebben zij de politie in Gorinchem gewaarschuwd. Daar, in Dalem zagen agenten het voertuig rijden. 

In het riet
De verdachten probeerden nog te ontkomen door met hoge snelheid weg te rijden, maar bij de parkeerplaats aan Het Wiel hebben zij het voertuig verlaten en zijn de verdachten weggerend. Agenten troffen de verdachten aan, verstopt in het riet. 

Een 30-jarige vrouw uit Rosmalen, een 19-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats en een 54-jarige man uit Italië zijn aangehouden. 

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK