• In Geldermalsen moet iedereen mee kunnen doen.
• In Geldermalsen moet iedereen mee kunnen doen.

Geldermalsen zet zich in voor een 'Inclusieve samenleving'

Algemeen 330 keer gelezen

GELDERMALSEN • Gemeente Geldermalsen organiseert maandag 22 januari een brainstormbijeenkomst voor mensen met een beperking. Doel: ideeën verzamelen om deze doelgroep meer te betrekken bij de samenleving."

"Gemeente Geldermalsen wil dat iedereen volwaardig en gelijkwaardig kan meedoen en kan meebeslissen in de samenleving. Ook mensen met een fysieke, psychische of verstandelijke beperking. Ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, gender, talenten, inkomen en beperkingen moet iedereen optimaal kunnen meedoen", zo legt de gemeente uit. Aan de hand van het VN-verdrag uit 2016 is Geldermalsen meer bezig met inclusie. Het VN-verdrag is gericht op de rechten van mensen met een handicap. Mensen met fysieke, psychische en verstandelijke beperkingen moeten volwaardig en gelijkwaardig kunnen meedoen en meebeslissen in de samenleving. De onderliggende gedachte van het VN-verdrag is de 'Inclusieve samenleving' waarin iedereen ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, gender, talenten, inkomen en beperkingen optimaal kan meedoen.

In het najaar van 2016 werd er onder de noemer 'Iedereen doet mee' al een informatiemarkt georganiseerd. Toen dienden zorgorganisaties hun ideeën in. Nu is het de beurt aan de ervaringsdeskundigen, zij zijn maandag 22 januari vanaf 19:30 uur welkom in 't Klokhuis in Beesd. Aanmelden kan via deze website. De bedoeling is om op donderdag 22 februari een derde bijeenkomst te organiseren, dan kunnen alle ideeën geïnventariseerd worden. Hieruit komt een actielijst voor 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden