Afbeelding
Foto: aangeleverd

Leerlingen Julianaschool knutselen en zingen voor ouderen op stakingsdag

Algemeen 1.197 keer gelezen

LEERDAM • Het team van de Julianaschool heeft een creatieve manier gevonden om de landelijke stakingsdag van het basisonderwijs vandaag in te vullen. Alle groepen hebben een mooie kerstattentie gemaakt voor de ouderen in de wijk en in Huis ter Leede en Lingesteyn.

De kinderen van groep 1 tot en met 4 hebben samen met de bewoners boven de school een gezellige spelletjesmorgen gehouden. ?De groepen 5 en 7 hebben ?in Lingesteyn kerstliederen ?gezongen voor en met de bewoners. ? Datzelfde hebben de groepen 6 en 8 gedaan in Huis ter Leede. Ook hebben alle bewoners een eigengemaakte kerstattentie ontvangen.

De Julianaschool schrijft: "?Wij willen op deze manier laten zien dat wij niet alleen aan onszelf denken, maar juist iets willen doen voor hen die zo vaak eenzaam zijn en het vaak minder hebben als wij. Wij hopen dat deze creatieve manier van actievoeren eraan bijdraagt, dat er meer aandacht en bewustwording komt van de noodzaak dat er daadwerkelijk iets moet veranderen aan de werkdruk in het onderwijs. Nooit willen wij de kinderen de dupe laten worden van het onvermogen van volwassenen om op een goede wijze en in dialoog tot overeenstemming te komen. Juist door te laten zien dat wij iets willen betekenen voor anderen die het minder hebben, kan dat een positief signaal afgeven aan hen die over ons regeren." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden