Afbeelding
Foto: 123RF

SamenDoen op zoek naar vrijwilligers

Algemeen 569 keer gelezen

REGIO • Stichting SamenDoen lanceert deze week de campagne 'Heb je even tijd?!' in een poging meer vrijwilligers te werven. De organisatie kampt met een toenemend aantal hulpvragen en te weinig mensen om dit het hoofd te bieden.

Met de campagne 'Heb je even tijd?!' hoopt de organisatie burgers aan te spreken op hun goede voornemens voor 2018. SamenDoen verklaart: "We maken ons bij het ingaan van het nieuwe jaar vaak druk om onze gezondheid, ons zelf of over het werk, maar laten wij ons eens druk maken over onze eenzame of kwetsbare medemens. Niet diegene, die ver bij ons vandaan wonen, maar die oude vrouw om de hoek, die niet meer buiten komt of die jongere uit de wijk, die moeite heeft om recht op te blijven staan in deze wereld, of die meneer met een verstandelijke beperking, die heel veel van gezelligheid houd, maar nooit iemand op de koffie krijgt."

Iedereen kan zich bij stichting SamenDoen aanmelden, er zijn tal van klusjes te doen. En deze zijn ook te combineren met een goed voornemen, zo kunnen mensen die meer willen bewegen, op woensdagen meedoen met de wandelgroep van Huis ter Leede. Daar doen namelijk ook deelnemers mee die in een rolstoel zitten, maar deze kunnen alleen mee als er ook genoeg vrijwilligers zijn die hen willen duwen. Maar SamenDoen zoekt ook mensen die bijvoorbeeld iemand naar het ziekenhuis willen brengen of ophalen. Mensen kunnen zich beschikbaar stellen voor een eenmalige klus of zich aanmelden voor iets dat wekelijks of maandelijks terugkomt.

Mensen die interesse hebben en meer informatie willen, kunnen op van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur binnenlopen bij SamenDoen aan het Burgemeester Meesplein 5c in Leerdam. Een afspraak maken kan door te bellen naar 0345-637363. De vacaturebank van de welzijnsorganisatie is te vinden op de website. Dit overzicht staat vol met vrijwillige vacatures vanuit heel Leerdam en Zederik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden