• De nieuwe wijkagent van Zederik Tim Bakema (links) met collega Wim Tap. Foto: Astrid Pel
• De nieuwe wijkagent van Zederik Tim Bakema (links) met collega Wim Tap. Foto: Astrid Pel Foto: Astrid Pel

Tim Bakema nieuwe markante wijkagent in Zederik

Algemeen 640 keer gelezen

ZEDERIK • Zederik heeft een nieuwe wijkagent: de kleurrijkeTim Bakema (50). Met Wim Tap (56) is hij deze weken op stap om de regio beter te leren kennen, al duurt het volgens hem wel een heel jaar voordat hij er een redelijk netwerk heeft opgebouwd. Tim komt uit Hardinxveld-Giessendam waar hij zes jaar als wijkagent heeft gewerkt.

Tijdens de afspraak in het bureau in Meerkerk laat Tim eerst een mapje met krantenknipsels zien waar hij veelvuldig op foto's staat. Dan showt hij een uitgebreid interview met hem in het personeelsblad van de politie waarbij de nadruk ligt op zijn stoere uiterlijk, zijn liefde voor alles wat met Harley Davidson te maken heeft en zijn passie voor muziek.  Is er eigenlijk nog wel iets aan Tim wat de buitenwereld nog niet weet?

Wim Tap moet lachen: "Tim heeft flair en geeft body aan ons team. Daarom is hij ook vaak in de picture." Tim heeft even over de vraag nagedacht en vertelt dan dat hij stiekem een 'ruwe bolster met blanke pit' is. En:  "Ik houd niet van standaard. Voor mij is het juist de uitdaging om een probleem anders aan te vliegen en zo tot een oplossing te komen. Dat ik er niet uitzie als een standaardwijkagent, dat heeft daar zeker mee te maken." Vooral de Zederikse jeugd krijgt als het aan Tim ligt, veel aandacht.

Met zijn vorige collega John Nijland vormde Wim Tap een duo dat elkaar goed aanvulde. De samenwerking met Tim zal anders, maar zeker zo interessant worden, denkt Tap: "John was de wat rustige, gematigde agent terwijl ik vaak eerder wilde doorpakken. Met Tim zal dat duidelijk anders zijn. Dan heb ik misschien juist meer de rol van rustige collega en moet ik Tim wat temperen. Maar afijn, dat zullen we zeker gaan zien."

Dan schrikt iedereen in het politiebureau op van een snerpende elektrische gitaar, het begin van een ruig AC/DC nummer. Tim neemt op: "Goedemorgen, kan ik u dadelijk terugbellen. Ik zit nu in een bespreking."

Bakema blijft overigens maar iets meer dan een jaar in Meerkerk. Vrijdag is namelijk bekend geworden dat de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden komt te liggen in de provincie Utrecht. Bakema wil onder geen beding agent worden in Utrecht en zal na de herindeling terugkeren naar het bureau in Gorinchem.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden