Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Ad Astra-dirigent Anne van den Berg wereldkampioen

Algemeen 430 keer gelezen

ASPEREN • Afgelopen weekend is Anne van den Berg, dirigent van fanfare Ad Astra Asperen, wereldkampioen geworden met één van zijn andere orkesten.

Eens in de vier jaar wordt in het Zuid-Limburgse Kerkrade het Wereld Muziek Concours (WMC) georganiseerd. Het drie weken durende internationale muziekfestival kent wedstrijden voor amateurblaasorkesten (harmonieën, fanfares en brassbands), marching- en showbands, slagwerkensembles en dirigenten. Aan deze editie namen meer dan 20.000 muzikanten deel. Maar liefst 260 orkesten uit 32 landen van vijf continenten streden om een plek aan de wereldtop van de blaasmuziek.

Bij het WK voor fanfares wist Anne van den Berg met fanfare Oranje Grootegast wereldkampioen te worden in de eerste divisie. In het eerste weekend van het WMC werd hij tijdens het WK voor brassbands met Pro Rege Heerenveen overigens vice-wereldkampioen in de eerste divisie.

Dat Van den Berg een prijswinnende dirigent is, bewees hij al eerder door nationaal kampioen te worden tijdens de Nationale Brassband Kampioenschappen (NBK) in 2015 en de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in 2016.

Van den Berg is sinds 2013 dirigent in Asperen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden