Achter de schermen van Royal Leerdam Crystal.
Achter de schermen van Royal Leerdam Crystal. Foto: Hans van Vrouwerf

Kristalfabriek houdt zomerrondleidingen

Algemeen 391 keer gelezen

LEERDAM • Wie altijd al op de werkvloer van glasblazers heeft willen staan, kan van 30 juli tot en met 23 augustus deelnemen aan een zomerrondleiding bij Royal Leerdam Crystal.

In deze periode hebben de glasblazers vakantie en wordt er onderhoud gepleegd aan de Kristalfabriek. Er zijn dus geen glasblazers aan het werk. Daardoor kan het publiek tijdens de rondleiding plekken betreden die normaal gesproken afgesloten zijn voor bezoekers. Deelnemers kunnen op de werkvloer staan en met een ervaren gids door de fabriek uit 1878 wandelen.

De zomerrondleidingen vinden plaats van dinsdag tot en met vrijdag om 14.00 uur en starten in De Kristalwinkel. Deelname kost 7,50 euro. Vooraf aanmelden via 0345- 636 545 of info@royalleerdamcrystal.nl.

Grote winkel- en magazijnsale
Daarnaast start in juli in De Kristalwinkel de grote winkel- en magazijnsale. In de winkel zijn mondgeblazen objecten te koop.

Royal Leerdam Crystal
Sinds 1878 worden er bij Royal Leerdam Crystal op ambachtelijke wijze prachtige kunst- en sierobjecten vervaardigd. De reputatie van de glas- en kristalfabriek wordt internationaal gevestigd door beroemde ontwerpers zoals Berlage, Lloyd Wright en Andries Copier.
Vandaag de dag werken we samen met moderne kunstenaars en ontwerpers zoals Siem van der Marel, Piet Hein Eek en Peter Bremers. Ook designobjecten van gastontwerpers als Marcel Wanders, kunstschilder Ans Markus en schoenenontwerper Jan Jansen sieren de collectie. Meesterglasblazers staan garant voor de uitzonderlijke kwaliteit van de objecten die niet voor niets hun weg vinden naar het Koninklijk Huis. De grondstof waarmee wordt gewerkt is het heldere 'Cristal Supérieur', Europa's meest zuivere kristalsoort.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden