Logo hetkontakt.nl/leerdam
Tweedeklassers Marit, Seel, Annique, Patryk, Benjamin, Evy en Lukas (vlnr) doen 3 juli mee aan de Lingeborgh Fair.
Tweedeklassers Marit, Seel, Annique, Patryk, Benjamin, Evy en Lukas (vlnr) doen 3 juli mee aan de Lingeborgh Fair. (Liesbeth Wattimury Fotografie)

Lingeborgh Fair in teken van Kinderen van de Voedselbank

  •   79 keer gelezen

GELDERMALSEN • Alle tweedeklassers basis en kader van de Lingeborgh in Geldermalsen komen in actie voor de stichting Kinderen van de Voedselbank. Op 3 juli houden ze de grote Lingeborgh Fair. Daar verkopen ze planten, zelfgemaakte spullen en hapjes en doen ze spelletjes. Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen aan het goede doel.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Annique van Aalsburg en Evy Jansen, die Zorg en Welzijn doen, hebben hun handen vol aan het maken van crunchies. "Dat zijn elastieken voor in je haar, maar dan met stof erdoor", legt Annique uit. Evy: "We hebben ze in alle kleuren. Een grote kost een euro, een kleine 75 cent."

Acties
Ook Lukas de Keijzer en Seel Houterman, opleiding Groen, treffen hun voorbereidingen. "Ik vul eierschalen met potgrond en doe daar een soort gras in", kondigt Lukas aan. Klasgenoot Seel: "En ik kweek in de kas Afrikaantjes. Een pot kost straks 2,50 euro." Dat is best duur, vindt Benjamin IJdo van het profiel Horeca, Bakkerij en Recratie (HBR). "Maar er zitten zes planten in zo'n pot," reageert Seel. "Oh, dan is het goedkoop", concludeert Benjamin, die op de dag zelf soep en huzarensalade aan de man gaat brengen.

Marit, eveneens HBR, heeft ook al scherp wat ze straks presenteert. "Ik maak koekjes, een soort sprits." Hoewel de leerlingen het goede doel niet goed kennen, hebben ze er wel een beeld bij. "De voedselbank is er voor mensen niet genoeg geld hebben om eten te kopen," zegt Annique. "Het is belangrijk dat iedereen gezond eet en leeft." Haar medeleerlingen knikken instemmend.

Theorie in de praktijk
Docent economie Daan Mortier begeleidt de fair voor de derde keer en weet dat de leerlingen er veel van opsteken. "Dit is voor allemaal de afsluiting van het schooljaar. Alle theorie die eerder is behandeld, komt nu in de praktijk samen. Qua organisatie doen ze vrijwel alles zelf: van het maken van parkeerborden en het aankleden van de kramen tot het regelen van de geluidsinstallatie. Het is een hele belevenis, want op de fair worden ze door een jury beoordeeld. Het bedrijfsleven in Geldermalsen draagt ook ieder jaar gul bij. Zo hebben we vorig jaar 1700 euro kunnen overhandigen aan het KWF."

De Lingeborgh Fair wordt 3 juli van 15:00 tot 17:00 uur gehouden op het schoolplein (bij regen binnen). 

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten