Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ZHZactueel.nl
brand leerdam

Felle brand aan de Leerdamse Hoogstraat onder controle

  •   keer gelezen   112

LEERDAM • In een winkel aan de Hoogstraat in Leerdam is in de nacht van zaterdag op zondag een felle brand uitgebroken. Er was sprake van een uitslaande brand in verschillende panden, rond 02:33 uur was het vuur onder controle. De brandweer schaalde in eerste instantie op naar 'zeer grote brand', pakweg honderd brandweermensen uit de gehele regio werden opgetrommeld.  


UPDATE 02:28 Brandweer Zuid-Holland Zuid meldt dat de brand aan de Leerdamse Hoogstraat onder controle is. Het nablussen zal naar verwachting nog enige tijd duren. Daarbij komt ook de nodige rook vrij.  

UPDATE 02:12 De brand aan de Leerdamse Hoogstraat is niet meer uitslaand, meldt Brandweer Zuid-Holland Zuid op Twitter. Er komt nog wel veel rook vrij. Er zijn zo'n honderd brandweermensen op de been om de brand onder controle te krijgen. 

UPDATE 02:04 Bewoners van de ontruimde panden in de omgeving van de brand worden opgevangen in Koffie in de Bakkerij aan de Kerkstraat. Er zijn geen gewonden. 

UPDATE 01:46 Om de brandweer voldoende ruimte te geven, zijn er nu door gemeente Leerdam dranghekken neergezet. Onder andere op de Kerkstraat. De brandweer heeft al meerdere keren herhaald dat mensen weg moeten blijven uit de Leerdamse binnenstad, als ze er niets te zoeken hebben. Vanwege de rookontwikkeling zijn er ook meetploegen ingezet. De politiehelikopter vliegt tegelijkertijd boven de stad om warmtebeelden te maken. 

UPDATE 01:11 Brandweer Zuid-Holland Zuid meldt dat er sprake is van een uitslaande brand in verschillende panden. Er zijn waarschijnlijk geen gewonden, de omliggende panden zijn ontruimd. Deze bewoners zijn opgevangen. De brandweer roept nadrukkelijk op om niet te gaan kijken bij de brand, korpsen uit de hele regio zijn met groot materieel uitgerukt en hebben alle ruimte nodig om de brand te bestrijden. Verder geldt het gebruikelijke advies bij brand in de directe omgeving: sluit ramen en deuren tegen de rook. 

Het gaat om een brand in een winkelpand met daarboven een woning. Volgens de woordvoerder van Brandweer Zuid-Holland Zuid breidt de brand zich op dit moment (00:20 uur) nog verder uit. 

De brand is vooral complex vanwege de dichte bebouwing aan de Hoogstraat. Omliggende panden zijn inmiddels ontruimd, meldt 112-Glasstad.nl Ook de korpsen in de regio - gemeente Lingewaal en Meerkerk - zijn opgeroepen om te assisteren. 

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier