Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Patricia en haar hond Max, naamgever van de hondenuitlaatservice.
• Patricia en haar hond Max, naamgever van de hondenuitlaatservice. (Foto: Robert van der Hek)

'Max': meer dan een hondenuitlaatservice

  •   1359 keer gelezen   Zakelijk

SCHOONHOVEN • Ze heeft haar activiteiten samengevat onder de noemer 'hondenuitlaatservice', maar het is veel meer dan dat. Patricia Steenbergen verzorgt desgewenst ook huisdieren op locatie –tijdens vakantie bijvoorbeeld- of brengt de hond langs voor een trouwreportage.

Liefde voor dieren is wat de Schoonhovense zo aantrekt in haar werk. "We hadden vroeger altijd huisdieren, tot aan slangen toe. Sinds twee jaar heb ik een hond: Max, een vrolijke Bulgaarse kruising." Diezelfde Max is deze middag druk in de weer met Djana, een Amerikaanse Stafford-pup. "Djana vang ik drie middagen in de week op als het baasje moet werken", licht ze toe in haar woning aan het Doelenplein. "Naast de opvang en het uitlaten houd ik me bezig met de opvoeding van deze jonge hond."

Papieren
Naast dat ze de nodige ervaring met huisdieren heeft, kan ze haar kennis staven met de juiste papieren. Zo slaagde ze voor de opleiding Gediplomeerd Hondenuitlaatservice op de Martin Gaus Academie. In april begon ze voor zichzelf, waarbij ze met haar hippe Peugeot Bipper honden ophaalt en uitlaat. "Ik kom altijd eerst even langs voor een gratis intakegesprek. Zo leer ik de hond kennen en hoor ik wat de wensen zijn. Komen we er uit, dan stellen we een contract op om een en ander vast te leggen."

En vervolgens is het 'lekker wandelen, spelen en veel knuffelen'. "Dat kan individueel of in een groepje van maximaal vijf honden. De auto is voorzien van enkele veilige en afgescheiden benches en uitgerust met een dakventilator, zodat de honden, zeker met dit warme weer, wat verkoeling krijgen."

Bruidspakket
Maar zoals gemeld gaat de service van HondenuitlaatserviceMax ver. "ik bied tevens verzorging aan huis, kleinschalige opvang, paardenverzorging en een zogenaamd bruidspakket aan." Om met dat laatste te beginnen: "Ik kreeg onlangs een aanvraag om op een hond te passen van een stel, dat die dag ging trouwen. Het leek me wel leuk om even met de hond langs te gaan tijdens de trouwreportage, zodat ze met het dier op de foto konden. Dat werd gewaardeerd en binnen een week had ik een soortgelijke aanvraag."

Ook van paarden weet Patricia veel. Ze volgde de opleiding paardenhouderij, heeft ruime werkervaring op maneges en geeft -als invalinstructrice- les op De Hoekse Gang in Bergambacht en de Goudse Manege. "Mensen met paarden weten hoe lastig het is om iemand voor hun dieren te laten zorgen als ze met vakantie zijn. Wat mij betreft hoeven ze niet verder te zoeken. Naast de dagelijkse verzorging zet ik desgewenst paarden buiten of binnen en dien ze eventuele medicijnen toe."

En tenslotte verzorgt Patricia graag huisdieren aan huis. "Niets is zo fijn als dat een dier in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. Als service verzorg ik ook de post, geef de planten water en zet de kliko aan de weg. Het geldt voor huisdieren in alle soorten maten: van vogels en kippen tot reptielen, knaagdieren en klein vee."

Voor meer informatie, zie de website http://www.hondenuitlaatservicemax.nl (Patricia: 'de website is gemaakt door mijn vader, Fremantle Software') of bel met Patricia: 06-11217292.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }