Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Mountainbiken over een veelzijdig parcours in de Krimpenerwaard.
• Mountainbiken over een veelzijdig parcours in de Krimpenerwaard. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Toertocht als opmaat voor meer MTB-plezier

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPENERWAARD • Wielerclub De Waardrenner organiseert op zaterdag 9 en zondag 10 november de zesde MTB Veldtoertocht door de Krimpenerwaard. Een fraaie rit, die weleens de opmaat zou kunnen zijn voor meer moois. Een permanent mountainbikeparcours bijvoorbeeld en een vaste wielerbaan op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk.


Wat het eerste betreft: alleen de Provincie Zuid-Holland moet nog haar handtekening zetten onder het mountainbikeplan. Alle andere partners hebben inmiddels hun fiat gegeven aan het initiatief waarvan Lekkerkerker Wim van Erk de grote voortrekker is.

"De gemeente Krimpenerwaard heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd, met de boeren die het gras op de oude N210 beheren zijn afspraken gemaakt, de ruim twee ton die nodig voor de aanleg is beschikbaar en de route is definitief vastgesteld", somt Van Erk op. "Nu is het wachten op 'Zuid-Holland', die mondeling al groen licht heeft gegeven, maar de overeenkomst met Groenalliantie en Staatsbosbeheer nog moet afronden. Wanneer dat gebeurt kan de aanleg beginnen."

Ook voor wat betreft een permanent wielerparcours op het Lekkerkerkse sportpark Weydehoeck heeft 'rood' plaatsgemaakt voor 'groen'. "Wielerclub De Waardrenner en sportparkbeheerder SVN kwamen al in 2016 met een uitgewerkt plan, compleet met financiële onderbouwing bij de gemeente Krimpenerwaard", vertelt secretaris Ben van Ark. "Onze vereniging zou daarbij een groot deel van de aanlegkosten voor haar rekening nemen. De rest zou de gemeente bijdragen. In 2018 echter kwam het proces tot stilstand, omdat de gemeente eerst haar sportaccommodatieplan wilde vaststellen. Dat is inmiddels met hulp van bureau Drijver& Partners gebeurd. Uit het rapport kwam naar voren dat ons initiatief positief werd beoordeeld. Tijdens de Motiemarkt enkele weken geleden hoorden we soortgelijke reacties van gemeenteraadsleden. De verwachting is dat eind van dit jaar een besluit wordt genomen in de raad. We hopen dat we begin 2020 kunnen starten met de realisatie van dit project."

Voordat de kogels door de kerk zijn, wordt er eerst nog gefietst. Op 9 en 10 november om precies te zijn. Wim van Herk en zijn zoon Jerry hebben een fraai parcours uitgedokterd dat de deelnemers tijdens de MTB Veldtoertocht over onverharde paden, kades en asfalt laat rijden.

"Reken maar op een mooie tocht met tal van leuke verrassingen", voorspelt Wim van Erk. "We gaan letterlijk dwars door de Krimpenerwaard, compleet met een stoppunt bij hoofdsponsor Boom Tweewielers in Berkenwoude."

Voor de kinderen is er een rit over 15 kilometer, senioren leggen 40 kilometer af. Meedoen kost 5 euro, start en finish zijn op sportpark Weydehoeck. Op zaterdag 9 november kunnen de deelnemers starten van 09.00 tot 12.00 uur, op zondag 10 november van 09.00 tot 11.00 uur.

Alle informatie: http://www.waardrenner.nl

Jan Timmer

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5