Afbeelding

Excelsior en vv Spirit bekrachtigen samenwerking vrouwenvoetbal

Algemeen 456 keer gelezen

ROTTERDAM/OUDERKERK A/D IJSSEL • Excelsior Rotterdam Vrouwen en vv Spirit gaan intensief samenwerken op het gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal. 

“Spirit is al langer een officiële amateurpartner van Excelsior Rotterdam, maar beide partijen slaan nu ook de handen ineen om te komen tot een serieuze opleiding voor meisjes- en vrouwenvoetbal in de regio Krimpenerwaard”, verklaart Bas Jonker, hoofd jeugdopleiding meiden-en vrouwenvoetbal bij de Ouderkerkse voetbalvereniging.

De samenwerking zorgt ervoor dat meisjes die bij vv Spirit voetballen altijd op hun niveau kunnen spelen en leren. Jonker: “Eventueel kunnen zij doorstromen naar de beloften van Excelsior of het hoogste niveau in Nederland: het team van Excelsior dat uitkomt in de Eredivisie Vrouwen. In samenwerking met Sportclub Excelsior beschikt Excelsior Rotterdam ook over een complete opleiding voor meiden, waardoor een doorgaande route is ontstaan van de jongste meisjes tot de Eredivisie Vrouwen. De club ziet de samenwerking met vv Spirit als een mooie aanvulling hierop.”

Speelsters van Excelsior Rotterdam Vrouwen gaan trainingen verzorgen aan meidenteams van vv Spirit. 

Jonker hierover: “De precieze invulling moet nog worden gemaakt, maar zeker is dat speelster Anne Bhagerath de training en coaching van het MO17 van VV Spirit gaat verzorgen. De samenwerking tussen beide clubs wordt daardoor heel zichtbaar. Excelsior zal talententrainingen op zich nemen en talenten uit de Krimpenerwaard krijgen de mogelijkheid om mee te trainen en wellicht door te stromen naar de teams van Excelsior Vrouwen. Ook zullen de meidenteams van VV Spirit regelmatig op de tribune zitten bij thuiswedstrijden van Excelsior Vrouwen.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden