Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Burgemeester sluit woning in Krimpen na overlast

  •   836 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een huurwoning in de wijk Boveneind in Krimpen aan den IJssel gaat op last van burgemeester Martijn Vroom dicht. Dit vanwege verstoring van de openbare orde en veiligheid en ernstige woonoverlast.

"Na gezamenlijk optreden van politie, gemeente en woningbouwvereniging Havensteder heb ik de betreffende woning gesloten", verklaart Vroom. "Er was sprake van omstandigheden, die mij ernstige zorgen gaven met betrekking tot de veiligheid en gezondheid van grotendeels minderjarige jongeren. Zij verbleven zeer regelmatig in de woning en zorgden voor ernstige woonoverlast bij omwonenden."

In de woning verbleef een wisselende samenstelling van groepen jongeren van soms tientallen personen. Er was volgens de gemeente 'een voortdurend zorgelijke situatie van middelengebruik, daaruit voortvloeiende afhankelijkheidsrelaties, overlast en criminaliteit'.

Convenanten
De gemeente Krimpen aan den IJssel, woningcorporaties in de regio en de politie hebben in 2016 twee convenanten ondertekend met daarin afspraken over de aanpak van drugsoverlast. Zo wordt informatie over overlastgevende personen sneller gedeeld. Zo kan de burgemeester bij (drugs)overlast gemakkelijker een woning sluiten. Deze uitwisseling van informatie kan ook voorkomen dat toekomstige huurders die al ergens anders woonoverlast gaven, terechtkomen in straten waar al overlast is.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }