Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De regenboogvlag.
• De regenboogvlag. (Foto: stockfoto)

Dialoogdag over seksuele diversiteit in Krimpen

  •   410 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Op initiatief van D66 komt er in Krimpen aan den IJssel een dialoogdag over het thema seksuele diversiteit.

Een motie die de sociaal-liberalen in samenspraak met de CDA-fractie indiende, kon donderdagavond tijdens de raadsvergadering rekenen op steun van Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD, PvdA en Krimpens Belang. Bij de stemming schaarden ook de fracties van SGP en ChristenUnie zich achter de motie.

Doel van de dialoogdag is om, binnen een grote verscheidenheid aan opvattingen over thema's als homoseksualiteit en genderdiversiteit, de verbinding te zoeken. D66-fractievoorzitter Larry Köster is blij met de unanieme beslissing van de gemeenteraad. "Dat we ondanks grote verschillen in levensbeschouwing toch elkaar vinden in een dialoog over seksuele diversiteit laat zien dat Krimpen echt een inclusieve samenleving wil zijn. Na alle commotie over de Nashville-verklaring wordt duidelijk dat we in dit dorp respectvol omgaan met elkaars vrijheden en de verbinding zoeken."

De dialoogdag zal in de eerste helft van dit jaar plaatsvinden. Het college is gevraagd om bij de organisatie maatschappelijke organisaties te betrekken, zoals de Raad van Kerken, COC Rotterdam Rijnmond, Rutgers kenniscentrum seksualiteit, het Gender and Sexuality Alliance netwerk en andere partijen die een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren aan de dialoog.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK