• De grote kruising bij Krimpen aan den IJssel.
• De grote kruising bij Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Uitkomsten onderzoek grote kruising bij Krimpen toegelicht

Algemeen 1.070 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het onderzoek naar de mogelijkheden om de grote kruising in Krimpen aan den IJssel en omgeving anders in te richten is afgerond. De uitkomsten daarvan worden toegelicht in een informatieve commissievergadering op donderdag 1 november om 20.00 uur.

Tijdens deze avond wordt het hele project, stap voor stap, toegelicht. Het project bestaat uit meerdere onderdelen en fasen.

Er is allereerst groot onderhoud aan de grote kruising - C.G. Roosweg, Nieuwe Tiendweg, Industrieweg - in Krimpen aan den IJssel nodig. Dit werk is gepland in het jaar 2021.

Momenteel is het verleggen van kabels en leidingen aan de zijde van de Rotterdamseweg in volle gang. Vervolgens wordt een calamiteitenstrook aangelegd om meer ruimte te maken.

Andere inrichting
Waar mogelijk wordt de kruising anders ingericht om het gebruik van de fiets en openbaar vervoer te verbeteren en bevorderen. En uiteraard moet hiermee ook de doorstroming van het autoverkeer beter worden.

Bij de getroffen maatregelen wordt meteen geprobeerd om de gewenste eindsituatie te bereiken. De inrichting die daarbij hoort wordt tijdens de informatieve commissievergadering op 1 november toegelicht. 

Verzakking
Delen van het wegdek van het kruispunt zijn verzakt. Tot 2021 moeten diverse maatregelen worden getroffen om de doorstroming van het verkeer tijdens de reconstructie mogelijk te maken. Daarbij wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn om de verzakking van de funderingsconstructie te stabiliseren.

Meer informatie: http://www.krimpenaandenijssel.nl/grotekruising.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden