• Wethouder Anton Timm knipte het openingslint door. Ook aanwezig bij de opening was de moeder van Ed en William de Block. Zij opende in 1954 met haar man een zelfbedieningswinkel in Rotterdam.
• Wethouder Anton Timm knipte het openingslint door. Ook aanwezig bij de opening was de moeder van Ed en William de Block. Zij opende in 1954 met haar man een zelfbedieningswinkel in Rotterdam. Foto: wijntjesfotografie.nl

Vernieuwde Albert Heijn Gebr. de Block heropend

Algemeen 2.949 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Na een flinke verbouwing is Albert Heijn Gebr. de Block op het Krimpense winkelcentrum Crimpenhof woensdagavond op feestelijke wijze heropend.

Wethouder Anton Timm knipte met een grote schaar het openingslint door waarna iedereen een kijkje kon nemen. Twaalf dagen was de supermarkt dicht. "In die tijd is de zaak van top tot teen gestript", vertelt eigenaar Ed de Block, die de zaak runt met zijn broer William. "Dat gaf ons de mogelijkheid de indeling te veranderen en de winkel om te bouwen naar de nieuwste formule van Albert Heijn waarbij de nadruk ligt op verse producten."

Klanten worden bij binnenkomst overweldigd door de hoeveelheid vers in de winkel. Zo is er een breed assortiment aan kazen, patés en salades voor bij de borrel. Tevens is er een hele nieuwe bakkerij gerealiseerd. Verder veel verse kant- en klaarmaaltijden en schepvis uit de diepvries.

Dry misting
Wat misschien wel het meest opvalt is de toepassing van dry misting op de groente- en fruitafdeling. De Block: "Door de koele mist blijft groente en fruit langer vers en dat leidt tot minder verspilling." Klanten krijgen ook meer informatie over de producten. De Block neemt peren als voorbeeld. "Je ziet waar ze vandaan komen, wanneer ze rijp zijn en hoe ze smaken. Iets dat de consument graag wil weten."

Albert Heijn de Block is de eerste franchise-onderneming in Nederland die de 'Echt Vers'-formule invoert. Ed de Block is dik tevreden met het resultaat, "en ik hoor van klanten dat zij het heel mooi vinden. Da's mooi, want voor hen hebben we het gedaan."

Om de opening te vieren had de supermarkt een leuke actie bedacht. In de omgeving waren 25 winkelmandjes verstopt. Wie een mandje vond kon die vullen met 50 euro aan boodschappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden