Afbeelding

Puur Bloemen & Binnen viert 10-jarig jubileum

Algemeen 736 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Na tien jaar zit er nog geen sleet op de formule van Puur Bloemen & Binnen. 'We zijn nog even enthousiast als in het begin', zeggen beide eigenaren.

Met de opening van een eigen winkel kwam tien jaar geleden een droom uit voor Nelleke Hoek en Judith van Vuurde. De voormalige mbo-leerlingen van het Goudse Wellant College sprongen in 2008 'in het diepe' met de huur van het pand van fotograaf Niestadt in de Schoonhovense Kerkstraat nummer 13.

Vier jaar later – in 2012 – betrok het ondernemende duo een gewilde locatie op de hoek van de Kerkstraat en de Dam, die hun winkel nog meer uitstraling gaf. Komende woensdag is het exact tien jaar geleden dat hun avontuur begon. De vriendinnen Nelleke en Judith hadden voorheen bij andere bloemisten de kneepjes van het vak geleerd. Ze wisten toen ook heel goed welke richting ze wilden inslaan met hun concept.

"We hadden al tijdens onze opleiding tegen elkaar gezegd dat we samen ooit een zaak zouden openen. Het is dus precies gegaan zoals wij dat voor ogen hadden", zegt Nelleke Hoek.

Kracht
Judith van Vuurde en Nelleke Hoek zitten op een lijn. "Dat is ook de kracht van onze samenwerking, We bespreken samen de inkoop van bloemen, planten en accessoires. We zien dat samen optrekken als een meerwaarde. En we zijn nog even enthousiast als bij het begin."

Puur Bloemen & Binnen is inmiddels een begrip in de regio. De stijl en het aanbod van verse, fleurige bloemen spreekt de klanten aan. Tel daarbij klantvriendelijkheid en aandacht op en je kan spreken van een succesformule. Nelleke bloost haast van alle loftuitingen. "Het gaat om het gevoel dat je hebt bij pure producten en artikelen. Stoer, eigentijds en naturel. Blijkbaar wordt die combinatie gewaardeerd. We houden vast aan onze principes, maar vernieuwen van tijd tot tijd. Ook de komende periode proberen we het publiek weer te verrassen. Zo staat een kleine verbouwing op de rol en komen warme najaarskleuren in het zicht. Een nieuwe jas en aanpassing van het assortiment. Zo blijf je lekker bezig."

Het tienjarig bestaan laten de eigenaren uiteraard niet zomaar voorbijgaan. Dat wordt op 29 augustus gevierd met een uitje met alle medewerksters en begint met een gezamenlijk ontbijt bij BakeWork. Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september kunnen klanten rekenen op korting en opvallende cadeautjes. Twee feestdagen waar Nelleke en Judith al flinke voorbereidingen voor hebben getroffen. Daarnaast introduceert Puur in een later stadium een digitaal spaarsysteem. "De eerste tien jaar zijn voorbij gevlogen", meent Nelleke. "Het verveelt nog geen moment."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden