Afbeelding

Ergernis over verkiezingsfolder Stem van Krimpen

Algemeen 1.837 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Stem van Krimpen claimt ten onrechte dat ze verantwoordelijk is voor het terugbrengen van het aantal brugopeningen van de Algerabrug. Dat menen de lijsttrekkers van drie coalitiepartijen. 

Met verbazing las lijsttrekker Jeffrey van der Elst van Leefbaar Krimpen de folder van Stem van Krimpen die dinsdag op de deurmat viel. Vooral de punten onder het kopje 'Wat hebben we gedaan?' deed zijn wenkbrauwen fronsen. "De partij doet voorkomen dat zij ervoor heeft gezorgd dat de brugopening voor de recreatievaart in de zomer is teruggebracht van twee keer naar één keer per uur. Dat is niet waar. Op verzoek van wethouders Gerrit Boudesteijn en Marco Oosterwijk is Rijkswaterstaat overgegaan tot aanpassing van de bedieningstijden."

Vechten
Oosterwijk, lijsttrekker van de SGP, bevestigt de lezing van Van der Elst. "Daar hebben we bij Rijkswaterstaat echt voor moeten vechten. Om die reden was ik nogal verrast over wat ik las in de verkiezingsfolder. Het is natuurlijk verkiezingstijd, maar dit klopt gewoon niet. Dit was echt het resultaat van een bestuurlijke inspanning."

CDA-lijsttrekker Arnold de Leeuw zet vraagtekens bij meer van de genoemde 'successen' van Stem van Krimpen. "Dan lees ik dat Stem van Krimpen initiatiefnemer was van het Gio Court. Al in het coalitieakkoord hebben we vier jaar geleden afgesproken om verharde speelveldjes aan te leggen. Stem van Krimpen wilde een Cruyff Court. Omdat je bij zo'n voorziening aan zoveel voorwaarden moet voldoen, hebben we dat niet gedaan."

Hij heeft ook moeite met de claim dat Stem van Krimpen kritiek leverde op het onderhoud aan het clubhuis van MHCK. "Vanaf het eerste jaar van deze coalitieperiode zat ik met de hockeyclub aan tafel, om samen een plan te ontwikkelen. Na drie jaar praten resulteerde dat in een prachtig nieuw clubhuis. Kritische vragen heb ik in al die tijd niet gehoord."

Van der Elst: "Je kunt je echt afvragen hoeveel van de in totaal 25 geclaimde punten in de folder nou echt door de Stem van Krimpen zijn gerealiseerd. Het is duidelijk dat deze partij de inzet van een ander claimt, dat is schandalig."

Kinderachtig
Kirsten Jaarsma, lijsttrekker van Stem van Krimpen, reageert gepikeerd op de verwijten van de drie collega lijsttrekkers. "Kinderachtig vind ik het. Al in 2014 hebben wij tijdens de Algemene Beschouwingen gevraagd om een Cruyff Court. Het idee om 'iets' voor jongeren te realiseren is letterlijk aan mijn keukentafel geboren. Na ons verzoek deed het college de toezegging om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een dergelijke voorziening. Idem voor de brugopeningen. Ook die hebben wij jaren geleden al op de agenda gezet."

Dat juist Leefbaar Krimpen kritisch is noemt Jaarsma typisch. "Als er één partij is geweest die de afgelopen vier jaar niet heeft geleverd wat kiezers graag wilden is het Leefbaar Krimpen wel. Ze denkt dat Van der Elst zich vergist in zijn commentaar. "Jeffrey is nieuw in de Krimpense politiek en weet niet wat er de afgelopen drie, vier jaar is gebeurd in de raad. Hij was er immers niet bij. Misschien is het beter als hij zich wat meer verdiept in het verleden voordat hij van die polariserende statements naar buiten brengt." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden