• De huidige brandweerkazerne in Stolwijk.
• De huidige brandweerkazerne in Stolwijk. Foto: Robert van der Hek

'Pak ontwikkeling gebied Hoflaan/Bovenkerk in Stolwijk zelf op'

Algemeen 864 keer gelezen

STOLWIJK • Huurdersbelang HSV (Haastrecht, Stolwijk en Vlist) heeft woningcorporatie Groen Wonen Vlist gevraagd de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van het gebied Hoflaan/Bovenkerk in Stolwijk met de gemeente Krimpenerwaard per direct op te zeggen. Dit omdat de nieuwbouw op de locatie maar niet van de grond komt. 

Bijna twee decennia wordt er al gesproken over sloop van de bestaande woningen en nieuwbouw van huurwoningen aan de Hoflaan/Bovenkerk. Jaren geleden is hiervoor door woningcorporatie Groen Wonen Vlist (GWV) een intentieovereenkomst met de gemeente Krimpenerwaard afgesloten. De overeenkomst heeft ten doel om het gebied van deze woningen samen met het naastgelegen terrein van gemeente(werken) Krimpenerwaard en brandweergarage gezamenlijk te ontwikkelen.

Laksheid
Door laksheid van de gemeente, waarschijnlijk ontstaan door het omstreden besluit met betrekking over de plek van de een nieuwe brandweergarage, komt de nieuwbouw van het gehele gebied niet van de grond. Voor Huurdersbelang, Haastrecht, Stolwijk, Vlist is de maat nu vol. Bestaande huurders verkeren al jaren, en jaren in onzekerheid. Tal van nieuwe huurders wachten al jaren met smart op de nieuwe senioren (appartementen) en ééngezinswoningen op de locatie in Stolwijk. Aan al deze woningen is grote behoefte.

Huurdersbelang HSV vraagt directeur Jacques Reniers van Groen Wonen Vlist dan ook de overeenkomst met de gemeente per direct op te zeggen en de ontwikkeling van genoemd gebied zelfstandig ter hand te nemen. Zodat uiterlijk 2020 het nieuwbouwplan bestaande uit sociale huurwoningen gerealiseerd is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden