• Woon-/zorgvoorziening Prinsessenhof.
• Woon-/zorgvoorziening Prinsessenhof.

'Prinsessenhof' vult leemte in Krimpen in

Algemeen 890 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • 'Prinsessenhof', de nieuwe locatie van Lelie zorggroep in Krimpen aan den IJssel, wordt dinsdag 24 oktober geopend door wethouder Marco Oosterwijk.

In Krimpen aan den IJssel was tot nu toe geen voorziening voor reformatorische ouderen die intensieve zorg nodig hebben. Kerken vonden dit een gemis, want ouderen willen zo lang mogelijk in de voor hen vertrouwde omgeving blijven wonen. In een tijd waarin veel verpleeghuizen moeten sluiten, werd door Lelie zorggroep een nieuw concept ontwikkeld, waarbij de 24/7-zorg wordt geleverd door de reformatorische thuiszorgorganisatie Agathos.

De bewoners huren zelf hun woning. Zij krijgen hiervoor niet alleen een eigen kamer, maar ook een gezamenlijke woonkeuken waar ruimte is voor gezelschap en activiteiten. Leni Hoogendoorn, directeur Wonen met Zorg bij Lelie zorggroep: "De lokale kerken spelen hierin een actieve rol. Dit geeft bewoners de kans om, ook wanneer ze minder mobiel zijn, toch deel uit te maken van de christelijke gemeenschap. "

In Prinsessenhof zullen vrijwilligers vanuit de kerken bijvoorbeeld met en voor bewoners koken en samen met hen eten. Leni Hoogendoorn: "Een boodschapje doen op de markt, boontjes doppen, aardappels schillen: het zijn activiteiten die deze mensen onder begeleiding nog prima kunnen ondernemen. Vrijwilligers kunnen daarbij een grote steun zijn. Zo hebben bewoners van Prinsessenhof niet alleen goede zorg, maar samen ook een fijne en zinvolle dag. De woonkeukens zijn ingericht met hulp van Stichting RCOAK en het Regina van Geuns Fonds. Ook de kerken hebben met een substantieel bedrag aan giften hieraan bijgedragen."

Prinsessenhof biedt ruimte aan achttien bewoners. Zij huren een eigen zorgstudio maar kunnen ook gebruik maken van de gezamenlijke faciliteiten zoals de woonkeuken en het terras. De etage is verdeeld in twee leefgroepen. Negen studio's zijn bestemd voor mensen die lichamelijke zorg nodig hebben, de negen andere studio's zijn bestemd voor mensen met een vorm van dementie.

Prinsessenhof bevindt zich in het Prinsessenpark en is gerealiseerd in samenwerking met QuaWonen, Nederlanse Bouw Unie en Lelie zorggroep. Zie ook: http://leliezorggroep.nl/prinsessenhof

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden