Afbeelding

Unieck Zorgverlening maakt vergeefs bezwaar tegen verhuizing

Algemeen 1.067 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Alle bezwaren van Unieck Zorgverlening tegen de gedwongen verhuizing van het bedrijventerrein aan de Achterwetering naar een andere locatie zijn door de Commissie Bezwaarschriften ongegrond verklaard.

De gemeentelijke dwangsommen blijven daardoor intact. Unieck Zorgverlening kan nog bij de rechtbank in hoger beroep tegen dit besluit. Dat heeft het college van B en W gemeld aan de gemeenteraad.

Verslag
Enkele politieke partijen hadden aangedrongen op een gedetailleerd verslag van de behandeling bij de Commissie Bezwaarschriften en de motivering van het besluit. Dat is nu beschikbaar.

Het gemeentebestuur meent dat de activiteiten van de zorginstelling al enkele jaren strijdig zijn met het bestemmingsplan en ageert achtereenvolgens tegen de dienstwoning, de activiteiten in het bedrijfspand en de aanbouw ten behoeve van de dagbesteding. De drie afzonderlijke dwangsommen bedragen gezamenlijk 202.500 euro.

Unieck Zorgverlening werd in augustus 2015 reeds gemaand om de activiteiten te staken, maar gaf daar geen gehoor aan. Na een reeks gesprekken met de gemeente en onderzoeken van de brandweer Midden-Holland en de Milieudienst besloot het college de bouw niet te legaliseren, ook al schermde Unieck-eigenaar Gerben van Roest met eerdere toezeggingen van de voormalige gemeente Schoonhoven.

Sociale werkvoorziening
Volgens zijn belangenbehartiger Adromi Groep biedt het bestemmingsplan ruimte voor een sociale werkvoorziening en staat het wonen in combinatie met werken toe. De Commissie Bezwaarschriften verwerpt deze zienswijze. "De gemeente Krimpenerwaard stelt dat zorgwonen beperkingen oplevert voor omliggende bedrijven. Rapportage van de Milieudienst heeft dat aangetoond. De gemeente twijfelt niet aan de conclusies van dit rapport en de commissie ziet geen reden om dat in twijfel te trekken."

De commissie bezwaarschriften volgt ook het spoor van de gemeente wat betreft de omschrijving 'sociale werkvoorziening'. "Hier is sprake van woon-, zorg- en dagbestedingsruimten. Dit gebruik is niet opgenomen in de staat van bedrijfsactiviteiten."

Unieck Zorgverlening heeft tot komende zomer de tijd om een nieuwe locatie te betrekken.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Deolinda: 'Die berg kom ik op, al is het op mijn knieën'.
Deolinda Gomes loopt voor overleden zus Alpe d'Huez op: 'Er zal een traantje vloeien' Nieuws 16 uur geleden
• Anton van der Stelt verdiept zich in de voetbalmaterie.
V/d Stelt weer coach Bergambacht: 'Heb geleerd meer rendement te halen uit spelers' Sport 17 uur geleden
• Otto Ooms vertelt het verhaal van Jan Wernard en Gerrit Jan van den Bergh.
Onder de indruk van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden