Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Het groenonderhoud in Krimpen is de komende vier jaar in handen van Verkuil & Moree.</p>

• Het groenonderhoud in Krimpen is de komende vier jaar in handen van Verkuil & Moree.

(Foto: aangeleverd)

Groenspecialisten Verkuil & Moree gaan aan de slag voor de gemeente Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De buitenruimtespecialisten van Verkuil & Moree verzorgen de komende vier jaar het integrale groenonderhoud voor de gemeente Krimpen aan den IJssel. Een mooi moment voor een nadere kennismaking met het bedrijf.

Krimpenaar Maarten Koster houdt zich bij het in Papendrecht gevestigde Verkuil & Moree onder meer bezig met aanbestedingstrajecten. “Toen we lazen dat het groenonderhoud in de gemeente Krimpen aan den IJssel op de markt kwam, zagen we een kans om binnen een mooie groene gemeente onze dienstverlening verder uit te breiden. Na het positief afronden van de voorselectie, hebben we een plan geschreven hoe wij het groenonderhoud optimaal de komende jaren willen verzorgen. Van de vier inschrijvers kwamen wij met de beste prijs-kwaliteitverhouding uit de bus. Hierdoor zijn wij de komende vier jaar verantwoordelijk voor het integrale groenonderhoud.”

Breed
Verkuil & Moree zet een vast deel van het personeelsbestand in voor groenonderhoud in de breedste zin van het woord. “Daarbij mag je denken aan het knippen van hagen, onkruidbeheersing, gazonmaaiwerk, onderhoud extensief gras, snoeiwerk aan beplanting en het renovatiewerk aan beplantingsvakken”, benoemt Maarten Koster.

Dit zijn een aantal disciplines, die door het Verkuil & Moree-team worden beetgepakt. “Bij al onze werkzaamheden hebben we duurzaamheid, circulariteit en korte lijnen met zowel onze opdrachtgever als de inwoners van Krimpen hoog in het vaandel staan. Buurtbewoners leggen we graag uit wát we doen en waarom we het doen. Daarnaast laten we ze op andere manieren participeren.”

Dordrecht
De activiteiten van het groenbedrijf in de gemeente Dordrecht zijn daar een mooi voorbeeld van: “Daar laten we de buurt participeren met bijvoorbeeld bloembollenacties en het inruilen van tegels voor planten. Werkt erg leuk en vergroot de betrokkenheid. In Krimpen aan den IJssel willen we die betrokkenheid ook stimuleren. Daarnaast hanteren we een hoge reactiesnelheid in situaties waarin problemen moeten worden opgelost. Krimpenaren met klachten of vragen op ‘groengebied’ kunnen deze melden bij de gemeente, waarna wij worden ingeschakeld. We hebben voor dit specifieke werk een omgevingsmanager in dienst.”

Vacatures
Verkuil & Moree werd in 2004 opgericht door Tijmen Verkuil en André Moree. De eerste jaren was de onderneming vooral actief in het loonwerk, om vanaf 2012 de focus te leggen op integraal groenonderhoud.

“We hebben vijftig medewerkers in dienst”, vertelt Maarten Koster. “Nu we onze activiteiten uitbreiden naar Krimpen aan den IJssel zijn nieuwe medewerkers meer dan welkom. We zoeken nog machinisten, groenvoorzieners en een extra omgevingsmanager. Kandidaten voor deze functies mogen zich verheugen op een mooie baan, een fijn team om zich heen en – bij gebleken geschiktheid- een vast contract. En wat zeker ook belangrijk is: ons bedrijf staat bekend om zijn prettige sfeer. Zo organiseren we twee keer per jaar een uitje voor het complete team en laten we de foodtruck wel eens parkeren op ons terrein. En uiteraard komen we op vrijdagmiddag bij elkaar om de week gezellig af te sluiten. Vanwege de coronamaatregelen moesten we de voorbije tijd al die leuke extra’s missen, maar we hopen de draad zo snel mogelijk weer op te pakken. Werken bij Verkuil & Moree betekent een hoog ‘wij-gevoel’. Ook dát is onze kracht!”

Alle informatie: www.verkuil-moree.nl

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten