Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Krimpens Belang vraagt om extra aandacht voor armoede onder ondernemers.</p>

Krimpens Belang vraagt om extra aandacht voor armoede onder ondernemers.

(Foto: 123RF.com)

Krimpens Belang vraagt om extra aandacht voor armoede onder ondernemers

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De fractie van Krimpens Belang heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 december aandacht gevraagd voor de stijgende armoede onder Krimpense zmp’ers (zelfstandigen met personeel) en zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel). 


“We hebben veel signalen ontvangen van Krimpense zmp’ers en zzp’ers over betalingsproblemen door coronaregelingen”, aldus Sethi Plaisier van Krimpens Belang. “Terwijl juist van deze groep ondernemers bekend is dat zij vaak jarenlang wachten voordat zij hulp vragen.” Volgens Plaisir hebben verschillende ondernemers de afgelopen weken van overheidsinstanties brieven ontvangen dat de termijn van betalingsuitstel ten einde is en dat regelingen terugbetaald dienen te worden. 

Voorlichtingsbijeenkomst

Wethouder Anthon Timm werd tijdens de raadsvergadering gevraagd om in december extra aandacht te geven aan deze groep ondernemers en hen te informeren over de mogelijkheden voor hulp vanuit het Actieprogramma Armoede en Schulden. Hiernaast werd de wethouder gevraagd een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren waarbij deze ondernemers voorgelicht worden over de (voorwaarden van de) overheidsregelingen. Wethouder Timm heeft hierop positief gereageerd.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten