Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Prikken zonder afspraak in Gezondheidscentrum Krimpen.</p>

Prikken zonder afspraak in Gezondheidscentrum Krimpen.

(Foto: Floris Bakker)

Prikken zonder afspraak in Gezondheidscentrum Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In Gezondheidscentrum Krimpen aan de Groenendaal 1 is vanaf 1 december op vier woensdagen een vaccinatielocatie van de GGD geopend. Hier kunnen Krimpenaren gratis én zonder afspraak terecht voor vragen of een eerste of tweede coronavaccinatie. De derde vaccinatie, ook wel boosterprik genoemd, wordt hier niet gegeven. De vaccinatie is gratis.


Moeite met vaccineren in het openbaar

Sommige mensen hebben moeite met vaccineren in het openbaar. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met hun eigen huisarts. Op de woensdagen kunnen zij dan geprikt worden bij hun huisarts. Sommige inwoners weten nog niet zeker of ze wel gevaccineerd willen worden. Zij kunnen dit met de huisarts te bespreken. 

124 prikken gezet

Wethouder Hugo van der Wal van de gemeente Krimpen aan den IJssel gaf tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag aan dat er op de eerste vaccinatiedag in het Gezondheidscentrum 124 prikken zijn gezet. Dit aantal was boven verwachting, aldus de wethouder. Er waren zelfs te weinig vaccinaties om iedereen te prikken. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om het vaccineren zonder afspraak op meerdere dagen te bieden.

De vaccinatielocatie

De vaccinatielocatie is vanaf 1 december tot en met 22 december iedere woensdag geopend van 13.30 tot 20.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig, maar kan wel via telefoonnummer de website van GGD Rotterdam-Rijnmond: www.ggdrotterdamrijnmond.nl/nieuws/prikkenzonderafspraak.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten