Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Gezellig bijkletsen op het Concordiaplein.
• Gezellig bijkletsen op het Concordiaplein. (Foto: Marianka Peters)

Proeverij trekt maximum aantal bezoekers naar Concordiaplein

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Net op het moment dat de organisatie het bordje uitverkocht op de ingang wilde hangen, droogde de bezoekersstroom op. Met 750 mensen was het Concordiaplein zaterdagavond helemaal gevuld. Dat merkten ook de standhouders. Die waren aan het eind van de avond ook bijna allemaal uitverkocht.


Ondanks de coronamaatregelen, zoals een verplichte check bij de toegang, kwam het publiek in groten getale naar de nieuwe locatie op het Concordiaterrein. Daar was het de hele avond zeer sfeervol met op de achtergrond het fraaie theater. 

Bezoekers waren blij er weer een keer op uit te kunnen en dat was te merken. Binnen een half uur na de opening waren de eerste honderd mensen binnen en ontstond voor de eerste kramen al een rij. Want voor voedsel dat ter plaatse wordt bereid moet je nu eenmaal even geduld hebben. 

Door het grote aantal bezoekers waren enkele restaurants al na twee uur uitverkocht en moest een deel van de kramen gesloten worden. Gelukkig was er voldoende aanbod en kon iedereen toch een maaltijd samenstellen. Rond 21.00 uur waren er zelfs de maximaal toegestane 750 bezoekers. Gelukkig hielden daarna de ingaande en uitgaande stroom elkaar in evenwicht. 

De band Drie Vierkante Meter zorgde voor passende achtergrondmuziek en bracht de stemming er verder in. 

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op de ‘ongekend succesvolle en drukke Proeverij’: ‘We gaan het volgend jaar zeker een vervolg geven op het Concordiaplein’.

NK Kaasrollen
De jonge Rens Vreeswijk heeft zaterdag het Nederlands kampioenschap Kaasrollen in zijn woonplaats Haastrecht gewonnen. In de finale wist hij tot twee keer toe de meeste punten te gooien. Dat leverde hem een voorsprong op, die niet meer in te halen was.

Hij was daarmee de beste van 33 deelnemers aan dit kampioenschap, ook dit jaar afkomstig uit de wijde omgeving met werpers uit Gouda, Montfoort, Stolwijk, Boskoop en Bodegraven. 

Als prijs kreeg hij een kaasplank met verschillende producten uit de boerderijwinkel van kaasboerderij De Twee Hoeven.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten