TVOH-deelnemer Maurice: ‘volop van kunnen genieten’
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Maurice op het podium tijdens de blind auditions.
• Maurice op het podium tijdens de blind auditions. (Foto: RTL 4)

TVOH-deelnemer Maurice: ‘volop van kunnen genieten’

  •   keer gelezen

STOLWIJK • De impact van het programma blijkt alleen al uit het aantal nieuwe volgers dat The Voice of Holland-deelnemer Maurice van Kersbergen op zijn social media-accounts kan bijschrijven. “Dat aantal is hard opgelopen sinds ik op televisie te zien was in de blind auditions. Daarnaast kreeg ik talloze leuke reacties. Vanuit het dorp, maar ook ver daarbuiten.”


De 18-jarige inwoner van Stolwijk kijkt nu al tevreden terug op zijn deelname aan één van de populairste televisieprogramma’s van Nederland. Bijna had dat avontuur overigens ‘slechts’ één uitzending geduurd. De laatste tonen van ‘She’s Always a Woman’ van Billy Joel, het nummer dat hij vertolkte, stierven al weg toen jurylid Anouk zich alsnog omdraaide. 

“Ik dacht inderdaad even: ‘nou, dat was het dan’. Ik had voor mijn gevoel wel een goed optreden gehad en kon volgens mij met opgeheven hoofd het programma verlaten. Maar het liep dankzij Anouk gelukkig anders: ik ben nu ook in de battles te zien!”

Zenuwen
Het bewuste optreden oogde professioneel. In de huiskamer was niets van eventuele zenuwen te zien. “Die waren er wel, hoor”, bekent Maurice. “Maar eenmaal op het podium en na het zingen van de eerste zin, viel het van me af. Ik heb alles heel bewust meegemaakt en er tijdens het zingen van kunnen genieten.”

En dan had hij ook nog die gevatte opmerking richting de stotterende Ali B, dat hij in het dagelijks leven logopedieles geeft... “Ja, die floepte eruit”, kijkt Maurice terug. “Ik zat hem wel even te knijpen, want voor je het weet pakt hij je verbaal terug, maar gelukkig vatte hij het sportief op.” Wat heet, Maurice kreeg zelfs een (elleboog)boks van Ali B. 

Over de uitkomst van de battles mag de artiest niets zeggen. “Dat is zo vastgelegd met RTL. Vooral blijven kijken, zou ik zeggen...”

Paplepel
Een carrière als zanger ziet de Stolwijker zeker zitten: “Van je hobby je werk maken, wie wil dat niet?” Maurice kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. De Stolkse tiener komt uit een muzikaal gezin: zijn ouders zijn jazzmuzikanten. “Zelf ben ik ook altijd met muziek bezig, waarbij mijn smaak bepaald wordt door muziek van voor de eeuwwisseling. Vooral de periode van de vijftiger tot tachtiger jaren trekt me: van Franse chansons tot Engelstalig in alle soorten en stijlen.”

Switch
Hij mikt niet alleen op een carrière in de muziek. Een plan-B is er ook. “Ik studeer op dit moment journalistiek in Utrecht, maar ik denk aan een switch. Ik wil graag de Hogere Hotelschool gaan doen. Journalistiek vind ik ook gaaf, maar dat kan wellicht altijd nog met mijn propedeuse op zak.”

En wat het vervolg in The Voice of Holland betreft: “Super gaaf dat ik tussen al dat talent mag staan en de strijd aan kan gaan!”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier