Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: stockfoto

Werkstraf voor dramatisch verkeersongeval N210

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Een 64-jarige man uit Gouda, die in december bijna twee jaar geleden op de N210 bij Lekkerkerk inreed op een Volkswagen Polo, is dinsdag door de Haagse rechtbank veroordeeld. Bij het ongeval vielen twee doden en drie gewonden.


De man kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd, naast een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar voor ‘het veroorzaken van een verkeersongeval door aanmerkelijke onoplettendheid’.

Verkeersruzie
Het dramatische ongeluk kende een akelige aanleiding. De auto met de slachtoffers was eerst na een verkeersruzie vanaf de Algerabrug in Capelle aan den IJssel achtervolgd door een derde auto, een Nissan. De onder invloed van drugs verkerende bestuurder van dit voertuig dwong de Polo tot stoppen door zijn auto dwars op de weg te zetten.

Hij stormde daarna met een hamer op de Polo af. De inzittenden daarvan deden gauw hun portieren op slot. Maar toen boorde de Mercedesbus van verdachte Arno van T. (64) zich van achteren in de Polo. 

“Ik heb niet zitten opletten”, zei de bestuurder van de Mercedesbus daarover tijdens de zitting twee weken geleden. Hij had niets van de verkeersruzie en de achtervolging meegekregen. “De Polo doemde plots voor me op. Mijn voet ging nog naar het rempedaal, maar het was te laat”. De man vroeg vergeving aan de nabestaanden.

Er zaten vier broers en een vrouw in de Polo. Een van de broers overleed en de andere drie raakten zwaar gewond. De vrouw, partner van een van de broers, overleed later in het ziekenhuis. Het letsel van één van de gewonde broers is blijvend.

Opgelet
“Het ongeval had niet noodzakelijkerwijs dramatische gevolgen hoeven hebben als de verdachte beter had opgelet’’, vond de officier van justitie twee weken geleden tijdens de behandeling van de strafzaak.

Hij had naast de nu opgelegde werkstraf en de rij-ontzegging ook nog een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist. Dat laatste vond de rechtbank niet nodig, mede vanwege het tijdsverloop sinds het ongeval. 

“De rechtbank heeft kunnen waarnemen dat de verdachte gebukt gaat onder het besef van de gevolgen van zijn gedrag. De betuigingen van spijt en verdriet van de verdachte komen oprecht over’’, aldus het vonnis. De Gouwenaar had zelf contact gezocht met de slachtoffers en de nabestaanden. 

Veroordeeld
De ruziënde bestuurder van de Nissan, Richard van den H. (30) uit Krimpen aan den IJssel, werd in juli vorig jaar al veroordeeld. Hij kreeg in hoger beroep uiteindelijk drieënhalf jaar celstraf en een onvoorwaardelijke rij-ontzegging van vier jaar opgelegd.

Jan Jaap Broekhuijsen – persbureau Cerberus

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier