Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Rick den Besten

Gemeente Krimpenerwaard staat winterterrassen toe

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Politiek Krimpenerwaard stemt in met het verlengen van het terrasseizoen. Als horecagelegenheden na de ‘gedeeltelijke lockdown’ weer open mogen, kunnen zij gedurende de herfst/winter hun klanten ook buiten bedienen.


Normaal gesproken moeten de tafels en stoelen na het zomerseizoen worden binnengehaald.

Om het verblijf buiten tijdens de koude maanden te veraangenamen is de gemeente bovendien bereid om ‘welwillend’ naar eventuele aanvragen voor (tijdelijke) terrasoverkappingen te kijken. 

Steuntje
Politiek Krimpenerwaard wil horecaondernemers in deze zware coronatijd met deze geste een steuntje in de rug geven.

“Helaas moet de horeca vooralsnog de deuren sluiten, maar er komen hopelijk weer betere tijden”, stelde burgemeester Cazemier. “Het verlengen van het terrasseizoen kan helpen om de winter door te komen. Daarbij is het gezien de verspreiding van het coronavirus ook beter als mensen buiten zitten in plaats van binnen.”

Signaal
De adviescommissie ging daar dinsdagavond in mee. ‘Alle beetjes helpen, al is het alleen maar om een signaal af te geven dat we deze hardwerkende mensen steunen’, luidde de teneur.

Voorstel van het college was daarnaast om tijdelijke terrassen tot 1 november toe te staan, maar die verlenging kon na de laatste coronamaatregelen de prullenbak in.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5