Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Een wagen vol boodschappen voor zzp'ers in nood.
• Een wagen vol boodschappen voor zzp'ers in nood. (Foto: aangeleverd)
coronacrisis

Volle winkelwagen voor zzp'er in nood

  •   keer gelezen

REGIO • De stichtingen De Vrienden van… en Blije Gift gaan zzp'ers die sinds het uitbreken van de coronacrisis in acute financiële problemen verkeren, een steuntje in de rug geven.


De steunmaatregelen van het kabinet zijn voor ongeveer de helft van de zzp'ers niet voldoende. De meest gehoorde klacht is dat de tijdelijke overbruggingsregeling die speciaal voor zelfstandigen in het leven geroepen is, te laag is. Van die uitkering kunnen zelfstandigen in veel gevallen de vaste lasten niet betalen, laat staan dat er voldoende overblijft voor boodschappen.

Aan de grond
Ook zzp'ers in de Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel en Krimpen a/d IJssel hebben het zwaar. "Deze week hebben diverse zzp'ers zich gemeld, omdat ze volledig aan de grond zitten en geen boodschappen meer kunnen doen", vertelt Arthur Bouw van stichting De Vrienden van... "Wij mogen onze zzp'ers natuurlijk niet in de kou laten staan."

Samen met stichting Blije Gift is daarom een actie op poten gezet, die de naam 'Giro50' heeft gekregen. Zzp'ers in nood uit de regio kunnen zich aanmelden via de websites www.devriendenvan.nl of www.giro50.nl. Zij kunnen een geldbedrag ontvangen voor een volle kar boodschappen ter waarde van 50 euro (op basis van beschikbaarheid). Mensen of bedrijven die de actie willen steunen kunnen via bovengenoemde sites ook een donatie doen, die meteen naar een zzp'er in financiële nood zal worden overgemaakt. Bouw: "Samen komen we door deze moeilijke tijd!"

Donaties kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL76RABO0322093104 o.v.v. 'Donatie Giro50', of via een Tikkie of het scannen van de QR-code op www.giro50.nl of door een mail te sturen naar giro50@blijegift.nl
 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier