• Winkelen in de Lopikerstraat te Schoonhoven.
• Winkelen in de Lopikerstraat te Schoonhoven. Foto: Schoonhoven Zilverstad

Leefstijlonderzoek onder bezoekers winkelcentra

Algemeen 192 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De winkeliersverenigingen van de winkelcentra in Schoonhoven en Bergambacht gaan een leefstijlonderzoek uitvoeren onder bezoekers. Doel is te weten te komen op welke klanten de winkeliers zich nadrukkelijker moeten richten en wat er aan het aanbod ontbreekt.

Dat meldt wethouder Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard. Daarbij speelt ook de leegstand in beide kernen een rol.

"We doen het hier in de waard nog niet zo gek als je dat afzet tegen de landelijke trend. De cijfers vallen mee, maar je moet wel de vinger aan de pols houden. Een lege winkel is altijd een akelig gezicht. Daarom wordt gedacht aan clustering van winkels en het aanstellen van een winkelmanager voor Schoonhoven én Bergambacht. Dat laatste – het contracteren van een aanjager – is nog geen gelopen koers, want daarvoor zal je de portemonnee moeten trekken. De gemeente zou eventueel de helft van die kosten op zich kunnen nemen om meer dynamiek te creëren."

Ook gebiedspromotie kan bijdragen aan meer bezoek aan de winkelcentra. Voor deze economische impuls wordt de samenwerking op het gebied van toerisme en recreatie verstevigd en is inmiddels een nieuwe huisstijl gepresenteerd. "Wonen en werken horen van dagrecreatie te profiteren", meent Vente. "Het gaat nu beter in de waard, maar de organisaties hadden enige tijd nodig om elkaar te vinden. Daarnaast haakte een professional snel af, waardoor we enige stagnatie opliepen."

Vakantiepark
Bij de nieuwe start zet Vente in op verblijfsrecreatie met meer campings en mogelijk de komst van een vakantiepark. "Dat staat in het coalitieakkoord en daarvoor moeten we met grote partijen in gesprek. Daarnaast willen we optrekken met onze buurgemeenten om het regionale aanbod aantrekkelijker te maken. Met Gouda gebeurt dat reeds met kaasarrangementen. Na de kaasmarkt gaan toeristen op bezoek bij kaasmakers in de polder. Met mijn collega uit Krimpen aan den IJssel heb ik binnenkort een onderhoud over samenwerking."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Ronde van Lekkerkerk viert diamanten jubileum: 'In al die jaren iets moois neergezet' Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie oogst- en streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard' bij Streekmuseum Nieuws 5 uur geleden
• Familie Verwoerd.
ESSO-tankstation Lekkerkerk in andere handen: 'Zullen de 'pomppraatjes' gaan missen' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden