• Sporthal De Meent.
• Sporthal De Meent. Foto: Robert van der Hek

'Sloop en nieuwbouw sporthal De Meent'

Algemeen 1.334 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Verbouwing van sporthal De Meent is een (te) dure optie voor de gemeente Krimpenerwaard. Daarom stelt het college sloop en nieuwbouw voor en verzoekt de gemeenteraad om 6 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Vooralsnog gaat het om het verstrekken van een krediet van 480.000 euro voor de voorbereiding.

De nieuwe sporthal wordt samen met nieuwbouw van het Schoonhovens College gerealiseerd op hetzelfde perceel als waar de school en sporthal nu staan. Het college meent dat de aannemer in 2021 met deze klus kan beginnen. De gecombineerde huisvesting zou dan in 2022 kunnen worden opgeleverd.

Hele gebied
In het Integraal Huisvestingplan Onderwijs is in 2018 nadrukkelijk ingezet op nieuwbouw voor het Schoonhovens College aan de Vlisterweg. Bij dit plan voor een nieuwe school is het volgens het gemeentebestuur van belang om naar het hele gebied te kijken.

'De school grenst direct aan het bedrijventerrein Schoonhoven-Noord, waarvoor reeds een raadsbesluit tot transformatie naar wonen is genomen. De toekomst van de gedateerde sporthal De Meent was aanleiding om de kansen voor renovatie of nieuwbouw in kaart te brengen.'

Dat onderzoek, dat is vertaald in een Programma van Eisen, geeft aan dat school en sporthal samen in een nieuw gebouw gehuisvest kunnen worden, daarbij gebruikmakend van het terrein van de huidige sporthal en een deel van het schoolperceel. Het schoolbestuur is akkoord met deze oplossing. 'Voordat we verdere stappen kunnen zetten, is het van belang dat de gemeenteraad instemt met het slopen en vervangen van sporthal De Meent. Wij stellen de raad daarom voor om in te stemmen met het toekomstbestendig maken van sporthal De Meent', aldus het college.

De grond van de sporthal is eigendom van de gemeente. De grond van het Schoonhovens College wordt op basis van onderwijswetgeving 'om niet' aan de gemeente overgedragen als de school het pand niet meer gebruikt.

Het college moet nog een definitief besluit nemen over de exacte omvang van de locatie. Er is voldoende ruimte om het hele programma 'efficiënt, maar op een kwalitatief goede manier' in te passen. Mogelijk blijft er dan ook nog ruimte over voor woningbouw.

De raad neemt op 10 december een besluit.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Ronde van Lekkerkerk viert diamanten jubileum: 'In al die jaren iets moois neergezet' Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie oogst- en streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard' bij Streekmuseum Nieuws 9 uur geleden
• Familie Verwoerd.
ESSO-tankstation Lekkerkerk in andere handen: 'Zullen de 'pomppraatjes' gaan missen' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden