Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De mol is achter de Hendrikshoeve geplaatst.
• De mol is achter de Hendrikshoeve geplaatst. (Foto: Staatsbosbeheer)

Gigantische mol in het Loetbos in Lekkerkerk

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • In het Loetbos in Lekkerkerk staat sinds begin deze week een gigantische mol. Het gaat om een kunstwerk waar kinderen op mogen spelen.

Het plaatsen van de mol was een hele onderneming. Het kunstwerk van 2.70 meter hoog en 3 meter breed weegt 800 kilo en moest met een dieplader vanuit Oost-Nederland naar de Krimpenerwaard worden vervoerd. Een bijzonder gezicht, een mol met convoi exeptionnel over de snelweg.

Opknapbeurt
De mol, die achter de Hendrikshoeve geplaatst, is onderdeel van de opknapbeurt van het Loetbos. Sinds dit voorjaar staat er al een sprookjesfiguur en de afgelopen maand is er een speelroute aangelegd. Eind juli is het nieuwe toiletgebouw klaar, evenals de overdekte zitplaats met de naam 'hoedje van het Loetje'.

De werkzaamheden vormen onderdeel van het programma 'Kwaliteitsimpuls Groenalliantie Midden-Holland'. Doel is om de recreatiegebieden in het Groene Hart beter te laten aansluiten op de wensen van de hedendaagse recreant. De provincie Zuid-Holland draagt financieel bij aan de kwaliteitsimpuls. Staatsbosbeheer is als beheerder verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten