• De vier kandidaat-wethouders in Krimpen aan den IJssel.
• De vier kandidaat-wethouders in Krimpen aan den IJssel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Vier nieuwe wethouders voor Krimpen aan den IJssel

Algemeen 2.971 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het coalitieakkoord is gepresenteerd, maar wie worden de nieuwe wethouders in Krimpen aan den IJssel?

Dat Kirsten Jaarsma namens Stem van Krimpen een wethouderspost zou bekleden is geen verrassing. Haar naam zong al langer rond in het Krimpense raadhuis. In haar portefeuille heeft ze onder meer wonen, jeugd, afvalinzameling en het evenementenbeleid. Verder is ze de eerste loco-burgemeester en wijkwethouder voor Oud-Krimpen en Kortland-Noord.

Nieuw is de naam van John Janson. Hij woont in 's Gravenland in Capelle aan den IJssel en is in die gemeente al jaren gemeenteraadslid namens Leefbaar Capelle. Nu is hij door de Krimpense afdeling naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. In zijn portefeuille zitten onder meer bereikbaarheid, buitenruimte, handhaving en toezicht, vergunningen en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Janson wordt wijkwethouder van Lansingh-Zuid en Kortland-Zuid.

VVD-voorman Anthon Timm krijgt onder meer economie, werk en inkomen, ict, de Participatiewet en het Centrumplan in zijn portefeuille. verder is Timm de wijkwethouder van Langeland.

D66 zat nooit eerder in het college in Krimpen aan den IJssel. Arjan Neeleman is dus de allereerste Krimpense wethouder van D66-huize. Hij gaat zich onder meer bezighouden met de maritieme maakindustrie, de verduurzaming en energietransitie, Molukse aangelegenheden, sport, onderwijs en het project Stormpolderdijk (ENK-terrein, red.). Hij wordt wijkwethouder van Boveneind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden