• Vanaf de beverbrug heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
• Vanaf de beverbrug heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Foto: Floris Bakker

Opening beverbrug in Krimpens natuurgebied De Zaag

Algemeen 1.810 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Natuurgebied De Zaag bij Krimpen aan de Lek is verrijkt met een imposant kunstwerk: de beverbrug. De veertien meter hoge uitkijktoren, die de vorm heeft van een beverburcht, wordt donderdag om 15.30 uur officieel geopend.  

De openingshandeling is het slotakkoord van de herinrichting die De Zaag het afgelopen jaar onderging. Om de rivier de ruimte te geven liet Het Zuid-Hollands Landschap diverse geulen uitdiepen waardoor de werking van eb en vloed sterker is geworden. Voor wandelaars liggen nieuwe wandelpaden en bruggetjes en zijn er picknickplekken gerealiseerd. Om vogels beter te spotten staat er een vogelkijkscherm.

Ook is de toegankelijkheid van het natuurgebied sterk verbeterd. Zo is er een fraaie entree met een goede fietsenstalling en is er een informatiepaneel geplaatst.

Bever
De herinrichting is mede bedoeld om de bever naar het gebied te lokken. Die verspreidt zich vanuit Nationaal Park de Biesbosch steeds verder stroomopwaarts. De bever is dé architect en kunstenaar onder de waterbewoners. Een ogenschijnlijke chaotische stapeling van takken verbergt een ongelofelijk technisch hoogstandje. De beverbrug werd gebouwd vanuit het idee van deze bouwtechniek.

Wie het gebied wil bezoeken moet laarzen aantrekken. Tevens is het aan te raden een verrekijker mee te nemen.

RTV Krimpenerwaard maakte onderstaande reportage van het gebied. 

  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden