• Ernst en Jeannette Dambrink. Foto: wijntjesfotografie.nl
• Ernst en Jeannette Dambrink. Foto: wijntjesfotografie.nl

Whiskybeleving in voormalig bankpand

Algemeen 1.288 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • In hun vorige winkel aan de Steiger struikelde je haast over de dozen en flessen; in het kantoor van de Rabobank aan de Abelenlaan 6 in Ouderkerk aan den IJssel kunnen Ernst en Jeannette Dambrink voortaan prima uit de voeten.

Dat zal de beleving bij 'Best of Whisky' ten goede komen. Liefhebbers komen nog meer aan hun trekken in deze unieke shop. "Er is volop gelegenheid voor gezellige proeverijen. Klanten krijgen bovendien een ruimere keuze door uitbreiding van het assortiment. Kortom; het grote genieten kan beginnen", oordeelt Ernst Dambrink.

Webshop
Het bankgebouw stond reeds zes jaar leeg en krijgt door de Ouderkerkse ondernemers een nieuwe bestemming. Het echtpaar slijt via webshop www.bestofwhisky.com het grootste deel van kwalitatief hoogwaardige whisky aan klanten uit de hele wereld, maar de winkelfunctie past perfect bij hun manier van contact leggen én onderhouden. "Service is een belangrijke pijler van onze aanpak", zegt Jeannette. "Wij prefereren een persoonlijke benadering en vragen klanten regelmatig hun ervaringen te delen met ons en andere liefhebbers. Whisky is een verbindende factor. Daarom zijn we blij dat we na vijf jaar deze forse stap kunnen zetten."

En dat ook nog eens in de cadeaumaand. Een beter moment kan je niet bedenken, ook al draaiden het echtpaar en de drie medewerksters door de verhuizing voor hun gevoel dubbele weken. "Je wil dat het er gelikt uitziet. Whisky is gekoppeld aan stijl en sfeer. We wilden graag onze whisky en diverse gadgets op een overzichtelijke manier presenteren. Dat is in onze ogen gelukt. Dat merk je aan de bestellingen en de reacties", aldus Jeannette en Ernst.

Proeven
Uiteraard worden speciale whisky's uitgezocht voor de connaisseur, maar ook 'beginners' komen aan het trekken in de Abelenlaan. "Je kan voor zo'n dertig euro een prima fles whisky aanschaffen", zegt Ernst. "Ik laat graag de koper even proeven, voordat hij afrekent. 'Try before you buy'. Smaken verschillen nu eenmaal. De een houdt van whisky met een rooksmaak; de ander verkiest de ongeturfde versie."

Vaak bepaalt het aantal jaren de kwaliteit van de fles, legt Ernst uit. "Er komen mensen uit België en Duitsland naar Ouderkerk, die onze winkel bezoeken om zelfstandig te selecteren. Tja, dan gaat het soms om flessen whisky van 400 euro. Er zijn beleggers die investeren in dit product en whisky ter waarde van 5.000 euro wegleggen om in de toekomst winst te maken. Zo zie je dat er gemêleerd gezelschap onze producten weet te vinden."

Zij treffen niet alleen zo'n vierduizend flessen whisky, maar ook excellente wijnen, rum, cognac en likeuren. Nederlands gedistilleerd ('Dutch Spirits') is bezig aan een opmars. "Fantastisch gebottelde jenever van Zuidam bijvoorbeeld", zegt Jeannette wervend. "Je zou de fles meteen zelf willen open trekken."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden