• Thomas Verhoeven.
• Thomas Verhoeven. Foto: Nanda van Heteren

EK-zwemmer Thomas Verhoeven uit Papendrecht kijkt terug op ‘hele mooie ervaring’

Sportt 454 keer gelezen

PAPENDRECHT • Thomas Verhoeven, die bij Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam zwemt, heeft afgelopen week zijn debuut gemaakt op de Europese Kampioenschappen (EK) lange baan (vijftig meter) zwemmen in het Hongaarse Boedapest. De Papendrechter zwom de vijftig meter vlinderslag in 23,53 seconden. Dit leverde een twaalfde plek in de series op.

De snelste zestien zwemmers uit de series gaan door naar de halve finale. Verhoeven mocht die avond alleen niet in actie komen, omdat er van die zestien zwemmers twee deelnemers uit hetzelfde land mogen zijn. Nederlanders Nyls Kortstanje (23,39) en Thom de Boer (23,45) waren in de series sneller.

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op dit EK. Enerzijds is het jammer dat mijn debuut plaatsvond tijdens de pandemie. Doordat er geen publiek in de Duna Arena was, was de sfeer duidelijk minder. Het is ook jammer dat ik de halve finale heb moeten missen doordat ik de derde Nederlander in de serie was. Anderzijds was het wel een hele mooie ervaring. Ik ben enorm trots dat ik in de series twaalfde van Europa ben geworden.”

“Mijn volgende zwemdoel is het halen van de aankomende EK korte baan (25 meter) en de aankomende WK korte baan. Ook wil ik graag starten op de WK lange baan, deze zijn over precies een jaar. Voor dit toernooi heb ik de kwalificatietijd al gezwommen, maar ik ben de derde Nederlander momenteel en er mogen maar twee landgenoten per onderdeel naar de WK.

Ik moet dus nog minimaal één plek stijgen. Mijn start is de laatste tijd enorm verbeterd, maar er zit nog rek in. Op mentaal gebied moet ik mijn zenuwen ook iets meer onder controle houden op zulke grote momenten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden