Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De minioren van De Geul met hun Olympische fakkels.
• De minioren van De Geul met hun Olympische fakkels.

Minioren De Geul klokken 33 pr's bij Clubmeet

  •   65 keer gelezen   Sport

DORDRECHT/PAPENDRECHT • De minioren van zwemvereniging De Geul uit Papendrecht hebben zaterdag 9 november 33 persoonlijke records gezwommen tijdens de Minioren Clubmeet in Dordrecht.

Deze wedstrijd heeft altijd een thema en voor dit jaar was het thema Olympische Spelen. De zwemmers hadden hier zelf al voor geknutseld: een fakkel en een medaille. Voordat het inzwemmen begon was er een optocht van alle deelnemende ploegen.

De zwemmers hebben heel erg hun best gedaan en er zijn maar liefst 33 pr's verbeterd. De pr van de dag was voor Lucas op de 50 m vlinderslag. Hij wist zijn tijd met maar liefst 18 seconden te verbeteren.

De wedstrijd begon met een gemengde estafette 4 x 50 m vrije slag voor minioren 4 en jonger. Het team van de Geul bestond uit Eline, Roos, Tygo en Rens en wisten op een mooie 6e plaats te eindigen.

Lucas, Giovanni, Senna, Paul en Jesper zwommen in de categorie jongens minioren 5 en 6 en zwommen de 100 m wisselslag, de 100 m vrije slag en de 50 m vlinderslag. Paul wist zijn tijd op de vlinderslag te verbeteren en eindigde daarmee in de top-10 op de 8e plaats. Jesper, Lucas en Giovanni wisten hun tijden op de vrije slag en de vlinderslag te verbeteren. Senna wist op alle afstanden zijn tijd te verbeteren. Jesper wist bij alle afstanden in de top-10 te eindigen: 5e op de wisselslag, 4e op de vlinderslag en 2e op de vrije slag.

Bjurn, Tygo en Rens kwamen uit bij de jongens minioren 4 en jonger. Zij hebben de 50 m schoolslag, 100 m wisselslag en de 50 m vrije slag gezwommen. Bjurn en Rens verbeterden hun tijd op de vrije slag. Tygo wist op alle afstanden zijn tijd te verbeteren.

Roos en Eline zwommen in de categorie meisjes minioren 4 en jonger. Zij hebben de 100 m vrije slag, 50 m vlinderslag en de 50 m rugslag gezwommen. Roos wist haar tijd op de rugslag te verbeteren.

Ten slotte was er de 4 x 50 m wisselslag estafette voor jongens minioren 6 en jonger. Het team van de Geul bestond uit Senna, Paul, Jesper en Rens. Het was een zeer spannende race waarbij het team eindigde op een mooie 4e plaats.

Bij de totaal-uitslag is het team van de Geul als negende geëindigd.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }