Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Naomi Visser tijdens een van haar vloeroefeningen op het WK Turnen.
• Naomi Visser tijdens een van haar vloeroefeningen op het WK Turnen. (Foto: Dutch Gymnastics)

Naomi Visser behaalt belangrijkste doelen bij WK Turnen

  •   149 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Met het Nederlandse turnteam heeft Naomi Visser (18) uit Papendrecht in de afgelopen weken enkele belangrijke doelen behaald tijdens het WK Turnen in Stuttgart in Duitsland.

"Bij de kwalificaties moesten we bij de beste twaalf zitten om in aanmerking te komen voor de Olympische spelen. Dat was heel spannend, maar het ging goed, we werden zesde", blikt Naomi terug op de afgelopen weken.

De beste acht mogen naar de landenfinale en ook daarvoor kwalificeerde Nederland zich. Ondanks het feit dat Naomi de jongste is van de Nederlandse ploeg, deed ze niet onder voor haar meer ervaren teamgenoten Sanne en Lieke Wevers en Eythora Thorsdottir. Op de balk troefde ze zelfs Olympisch kampioene Sanne Wevers af.

De meerkampfinale, die afgelopen donderdag gehouden werd, viel helaas een beetje tegen voor Naomi. Ze werd 23e, waar ze vorig jaar bij haar WK-debuut nog 14e werd. Vooraf hoopte ze haar prestatie van vorig jaar minimaal te kunnen evenaren, maar vanwege enkele foutjes lukte dit niet. "Het niveau tijdens dit WK was echt heel erg hoog", verklaart Naomi, die nu gaat toewerken naar de Olympische Spelen in Tokyo die volgend jaar gehouden worden.

Ze traint 30 uur per week bij Topsport Noord in Heerenveen en is alleen in de weekenden thuis in Papendrecht. Nadat ze in het afgelopen jaar haar Havo-diploma behaalde heeft ze dit school jaar besloten om zich helemaal te richten op het turnen.

Naomi: "Ik zit op de goede route richting de Olympische Spelen van volgend jaar. Ik zie nog genoeg verbeterpunten voor mezelf en verwacht dat ik me nog verder kan ontwikkelen. Omdat ik nu veel wil trainen is het turnen nu moeilijk te combineren met een opleiding."

Volgend jaar hoopt Naomi Visser aan de Olympische Spelen mee te kunnen doen op de vier onderdelen die er zijn voor de dames: de sprong, de brug met ongelijke leggers, de evenwichtsbalk en de vloer.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }