• De spelers van PKC bedanken het publiek na afloop van de historische wedstrijd.

PKC verbreekt korfbalrecords in wedstrijd tegen KCC

Sport 822 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC heeft zaterdagavond alle records verbroken in het competitieduel met KCC. Het werd 52-21 voor de Papendrechtse korfballers.

Nooit eerder scoorde een ploeg in de Korfbal League meer dan 44 keer in één wedstrijd. PKC ging daar zaterdag ruim overheen met 52 doelpunten. Het record van de meest scorende speler stond op naam van Jos Roosenboom met 16 doelpunten. Richard Kunst van PKC maakte er 18 tegen KCC.

Daarnaast was er het records voor de meeste doelpunten in één helft. Nog nooit scoorde een ploeg meer dan 30 keer in één helft. Zaterdag werden er in de tweede helft 32 doelpunten gemaakt door PKC. Ook werd er nog nooit eerder met een verschil van 31 doelpunten gewonnen door een ploeg in de Korfbal League. PKC deed het zaterdagavond.

Aan het begin van de wedstrijd was al snel duidelijk wie ging winnen deze avond. KCC was niet bij machte het PKC lastig te maken. De Capellenaren hadden moeite met de druk en er ging veel fout. PKC heerste in de rebound, waardoor er veel balverlies werd geleden. In de nog saaie beginfase liep PKC langzaam uit. Het knappe van de thuisploeg was dat zij niet verslapte. Zo kon het gebeuren dat KCC slechts een figurantenrol kreeg in de show van PKC. Door het stroevere begin eindigde de eerste helft in 20-12.

In de tweede helft dicteerde PKC de wedstrijd. De tempo werd nog meer opgevoerd, er werd nog scherper geschoten en de aanvallen en doelpunten werden ook steeds fraaier. Spannend was de wedstrijd op een andere manier: hoeveel records zouden er verbroken worden? Misschien gaf dit besef PKC wel het extra zetje om door te gaan, want werkelijk alles lukte.

Bijna een detail aan het eind van deze historische wedstrijd was het feit dat PKC zich met deze zege geplaatst heeft voor de Play Offs.

"Leuk dat we deze records in eigen hal hebben kunnen neerzetten", reageerde smaakmaker Richard Kunst na afloop van de wedstrijd. "Chapeau voor de hele ploeg. In de tweede helft zaten we in een flow en de zaal ging erachter staan."