Logo hetkontakt.nl/klaroen

Zilver voor Wendy van der Wiel van Les Fleurettes

  •   109 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Wendy van der Wiel van Les Fleurettes heeft in het afgelopen weekend zilver behaald tijdens de Runnerup kampioenschappen twirlen van de NBTA. Deze werden gehouden in het topsportcentrum van Almere.

Op 24 november waren de voorrondes waar alle geplaatsten een gooi deden naar de top 15. Deelnemersvelden van ruim 60 deelnemers moesten worden bedwongen. Deelnemers van Les Fleurettes waren als volgt: 1 baton: Anouk Cornet en Nancy van Kooij; 2 baton: Anouk Cornet en Wendy van der Wiel; dance: Anouk Cornet, Nancy van Kooij en Nienke Witte.

De dames hebben keurige plaatsen behaald maar helaas niet tot de top 15 doorgedrongen.

Behalve Wendy van der Wiel. Zij wist beslag te leggen op de negende plaats in de senioren beginners klasse. Een keurige prestatie.

Afgelopen weekend was dan de finale op de Runnerup kampioenschappen. Wendy mocht nog eens laten waar ze goed in is. Waar het op de voorrondes op sommige momenten nog niet zo sterk liep,  ging haar routine op de NK super. Ze straalde de hele routine en werd aan het einde van de dag beloond met een zeer onverwachtse tweede plaats. Een welverdiende zilveren medaille.

Zaterdag was het ook de beurt aan het small team dancetwirl van Les Fleurettes. Deze zes dames hebben in de loop van het afgelopen jaar hun kwalificatiepunten behaald en mochten hun routine nu tonen op de Nederlandse Runnerup Kampioenschappen. De routine werd met trots en overtuiging neergezet hetgeen resulteerde in een prachtige derde plaats, een bronzen medaille.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK